9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSefi din CNH - cu dosare penale

Sefi din CNH – cu dosare penale

Mai multi fosti directori si sefi ai minerilor de la Compania Nationala a Huilei din Petrosani au intrat in vizorul justitiei, fiind cercetati penal pentru modul in care au gestionat fondurile companiei. Potrivit ministrului industriilor si comertului, Codrut Seres, in urma controalelor efectuate de organele abilitate, care au avut in vedere si verificarea modului in care s-au organizat licitatiile, dar si contractele de achizitionare a materialelor sau echipamentelor incheiate cu diverse firme, au fost scoase la iveala mai multe nereguli.


Seres sustine ca nu vrea sa faca valuri in legatura cu aceste aspecte deoarece organele abilitate urmeaza sa se pronunte daca exista responsabilitate penala sau doar administrativa. Nu este pentru prima data cind sefi din cadrul Companiei Nationale a Huilei sint in atentia organelor de ancheta, din cauza contractelor paguboase si a achizitiilor de utilaje de proasta calitate.


Controalele au inceput la CNH imediat dupa explozia de la Mina Vulcan, din august 2001, in care au murit 14 mineri, cind au iesit la iveala o serie de contracte dubioase de ordinul zecilor de miliarde de lei, cu zeci de firme-capusa care au devalizat Compania Nationala a Huilei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS