11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Concluzii…

Studiind cu atentie protestul pe care l-am primit pe adresa redactiei Gazeta de Sud, primarul Antonie Solomon a declarat ca este doar un caz izolat de rea-credinta. Banuiala edilului Craiovei s-a indreptat imediat catre un „simpatizant pedist“. In ciuda parerii cetatenilor, Solomon sustine ca decizia modernizarii urbei a fost luata in urma unui sondaj de opinie, 75 % dintre cei intervievati fiind de acord.


„Cind am intrat in primarie, am realizat ca pentru patru ani voi sta pe scaunul pe care a stat si Nicolae Romanescu si ca voi fi la fel de hulit ca si el. Sint unii care cred ca detin adevarul absolut privind modul in care ar trebui condus orasul. Eu nu pot lua decizii in functie de gindirea unuia si a altuia. Eu nu sint stapin pe mosie, ci sint doar sef pentru patru ani. Voi pastra specificul Cetatii Banilor, dar voi moderniza Craiova, facindu-l un oras de vis. Sint constient ca exista zone fara canalizari, strazi, trotuare nereabilitate, probleme cu apa si cu statia de epurare, dar toate le voi rezolva in timp. Sint intr-adevar oltean, «puisor de craiovean», dar sint unul extrem de-al dracu. Cel care a scris un astfel de protest este un rau oltean, un nimeni al Craiovei, dar voi suporta cu stoicism toate acuzele care mi se aduc. Avea dreptate Nicolae Romanescu cind declara despre Craiova ca este orasul CRETINILOR SOLEMNI“, a spus Solomon.


In ceea ce priveste demolarea fintinii arteziene de la Universitate, primarul a declarat ca planul era deja adoptat in anul 2000 si avea toate aprobarile: „Nu putem sa stam cu o fintina care blocheaza traficul rutier. Sintem in Craiova 2005, nu in Craiova plina de trasuri si carute. Doar oamenii se pare ca au ramas in acele timpuri“.


Referitor la mutarea statuii lui Mihai Viteazul, Solomon a spus ca aceasta a fost „belita“ de cind a fost construita, in stil comunist. Decizia a fost adoptata ca o masura de protectie, pentru a se elimina pericolul ca ea sa se prabuseasca pentru trecatori.


„Arteziana din English Park am demolat-o pentru ca vreau sa fac una mai frumoasa! Chiar va placea cum arata? Sa veniti sa vedeti fintinile din curtea mea de la Leamna. Sint de vis, nu ce vedeti voi in oras!“, a continuat Solomon, adaugind ca se astepta la putina recunostinta din partea cetatenilor urbei, dupa ce a cheltuit cel putin contravaloarea a zece case, ajutindu-i pe cei aflati in nevoie.


Solomon si-a gasit in cele din urma un aliat in persoana unei batrinici de 70 de ani, Constanta Dinel: „Il iubesc pe primar! S-a zbatut sa obtina sponsorizari pentru organizarea nuntii de aur la care am participat impreuna cu mai multe persoane. Cine ar mai fi facut asta? Nu stiu daca e bine sau rau ca a inceput demolarile, insa cred ca vrea sa miste si el ceva“. In acest mod, femeia a tinut sa isi arate recunostinta pentru nasul spiritual care i-a oficiat de curind nunta de aur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII