16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate... si alti locuitori ai orasului...

… si alti locuitori ai orasului…

Ion Staicu, de 64 de ani: „L-am tot vazut pe primar la televizor fluturind un proiect de reabilitare a orasului in fata camerelor de filmat. Daca cerea parerea oamenilor de rind, sigur nu era nimeni de acord cu demolarea constructiilor existente. As fi preferat ca orasul sa fie curat, iar fintinile arteziene sa fie bine intretinute, nu demolate ca sa ridice altele in loc. Cred ca totul se trage de la plimbarile pe care le-a facut in strainatate pe banii nostri, ai contribuabililor. In Craiovita, unde locuiesc, iti poti rupe gitul in orice moment daca nu esti atent. Am auzit ca se lauda ca modernizeaza orasul cu fonduri din strainatate – daca ar face-o din banii nostri, nu as fi de acord. La big-ul nou, linga biserica din parculet, am solicitat primariei sa amenajeze bancute. Dupa luni de asteptare, au venit si au montat doua banci, desi in zona vin sute de oameni. Noaptea nici nu putem sa iesim din bloc din cauza haitelor de ciini care s-au aciuat pe acolo, dar pe care nu ii deranjeaza ecarisajul. Arunca zeci de miliarde pe tot felul de prostii, in loc sa se ocupe de craiovenii care traiesc de pe o zi pe alta“.


Ion Tinca: „E usor sa demolezi, dar e foarte greu sa faci la loc ceva. Nu sint din oras, sint din comuna Amarasti. Solomon asta e un comunist inrait, nu tine cont de parerea celor care l-au votat si isi bate joc de toate simbolurile Craiovei. Cu banii pe care ii investeste in ridicarea unor noi fintini, ar putea sa faca lucruri care chiar sa ii ajute pe oameni. Nu cred ca nu am fi putut trai daca ar fi ramas aceleasi constructii“.


Vasilica Popescu, 48 de ani, operator: „Nu stiu ce au avut cu fintina din English Park, era asa frumoasa! Cu demolarea celei de la universitate sint de acord pentru ca nu avem locuri de parcare, iar masinile s-au inmultit la noi in oras foarte mult. Totusi, parca mai frumoasa era fintina, mereu se adunau tinerii acolo. Iar statuia lui Mihai Viteazul, din centru, arata jalnic. Dupa ce au scos placile de pe soclu, au lasat-o in paragina si nu e deloc frumos, pentru ca un monument trebuie protejat. Oricum, ar fi fost alte probleme stringente de rezolvat, nu sa transforme centrul in santier. La periferie sint cele mai multe probleme. Acolo, strazile sint sub orice critica, iar iluminatul public aproape ca nu exista. Am fost la o prietena care locuieste intr-un astfel de cartier si mi-a spus ca ii este frica sa iasa din casa dupa o anumita ora“.


Daniel Ilcea, 33 de ani, taximetrist: „Au distrus fintina de la universitate, desi era un lucru frumos. Acolo se stringea tineret, acum se string masini. Si parcarea e necesara, pentru ca sint foarte multe masini, dar nu trebuia sa demoleze fintina. Cred ca existau si alte solutii. In general, sint de acord cu ce vor sa faca, dar nu sint de acord sa mai stea asa citeva luni, pina gasesc ei fonduri. Si asa deranjul este foarte mare, pentru ca traficul a devenit un cosmar prin centru. Mai bine faceau canalizarea in cartierele cu probleme, mai ales in Bariera Vilcii si in Catargiu. De fiecare data cind ploua, acolo e jale, nici nu poti sa treci cu masina“.


Paulina Buznuceanu, de 76 ani: „Cu mutarea statuii chiar nu sint de acord. Era un simbol al Craiovei. Traim fara canalizare si fara apa, pe strada Paunitei. Ne-au spus ca momentan nu au cum sa ne rezolve problema pentru ca nu au bani. Traim cu puturi in curte, pe care nici nu le putem folosi“.


Claudia Pirvu, de 19 ani, studenta: „In loc sa se ocupe de ciini, ca s-au inmultit peste masura, le arde de demolari. Fintina de la Universitate era un lucru frumos, te mai racoreai cind ieseai de la cursuri, vara. Problemele orasului nu sint astea. Ar fi trebuit sa mai ceara parerea si cetatenilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS