11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi frati, lenesii satului, asteapta iarna

Doi frati, lenesii satului, asteapta iarna

Doi frati risca sa-si gaseasca sfirsitul in casa in care locuiesc, deoarece locuinta este in stare avansata de degradare. Desi cei doi au primit sprijin din partea autoritatilor locale, acestia l-au refuzat. De sapte ani, cei doi frati nu au reparat deloc locuinta.


Intr-o casa din lemn care sta sa cada, veche de peste 100 de ani, locuiesc Ion Birlan, de 34 de ani, si sora sa, Nicoleta, de 30 de ani. Satenii spun ca, de sapte ani, de cind a murit mama celor doi, acestia nu au mai intretinut locuinta. Din cauza ploilor, casa risca sa se prabuseasca peste ei. Constructia se afla intr-o stare avansata de degradare. Din strada se poate vedea cu usurinta inauntru. O grinda s-a miscat din locul ei si este la o jumatate de metru deasupra patului. Gaurile din tavan au incercat sa le astupe cu citeva bucati de folie. In curte sint doar buruieni, gunoaie, deasupra carora troneaza o pereche de manusi si un tub de vopsea si doi catei. Nicoleta pregateste mincarea la focul pe care-l face direct pe pamint, in locul unde odata era o vatra. Aceasta are si un copil pe care a fost nevoita sa-l duca la un centru de plasament si de care nu stie decit ca a fost dat in grija unei familii. Unii oameni spun ca acest copil ar fi fost facut in urma relatiei incestuoase dintre cei doi frati.


Catalogati drept lenesii satului


„I-am rugat cu bani ca sa scape de probleme, dar nu au fost de acord. I-am rugat sa mearga la mine pe miriste si sa adune paiele ca sa faca chirpici cu care sa-si ridice doua camere. Le-am spus ca le dau eu de la primarie citiva saci de ciment si vorbesc cu padurarul ca sa le dea niste lemne. Prima data au zis ca nu au cum sa-i faca, pentru ca ploua. Acum este prea cald“, a povestit Sorin Bitoleanu, viceprimarul comunei Farcasu.


De ajutor social beneficiaza doar Nicoleta, pentru ca fratele ei are dosarul incomplet. Ar avea nevoie de o adeverinta de la somaj, dar ar trebui sa vina pina la Craiova. „Ce sa fac daca nu am cu ce. Nu pot sa fac singur. Nu avem nici ce sa mincam. Ajutor social nu mai am, da’ ce sa fac cu el. Ce, aia-s bani pe care ni-i da de la primarie“, a spus suparat Ion Birlan. Desi nu au ce minca, Ion isi permite tigari cu filtru, iar sora sa are totusi bani pentru a-si vopsi parul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS