10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTuristi cehi, salvati din Retezat

Turisti cehi, salvati din Retezat

Doi turisti straini, care incercau sa parcurga un traseu montan pe crestele Muntilor Retezat, au fost recuperati, la sfirsitul saptaminii trecute, de echipa Salvamont din Lupeni, dupa ce s-au ratacit. Cei doi barbati venisera din Cehia si intentionau sa parcurga citeva trasee in aceasta zona deosebit de cautata de iubitorii muntelui. Numai ca, in momentul in care traversau virfurile Godeanu si Iorgovan, au alunecat si au cazut intr-o ripa adinca de peste 100 de metri. George Resiga, seful echipei Salvamont Lupeni, a spus ca turistii straini au avut noroc, pentru ca au putut sa-i contacteze pe salvamontisti cu ajutorul telefonului mobil. „Cei doi au reusit sa ne indice locul in care sint si i-am recuperat intr-un interval de circa doua ore. Au avut noroc cu telefoanele mobile si ca au stiut sa spuna unde pot fi localizati, ca altfel ne era mult mai greu sa-i gasim“, a declarat Resiga.


Datorita peisajului si traseelor montane, extrem de dificile, Muntii Retezat si Paring sint tot mai des cautati de turisti, fapt care le da batai de cap salvamontistilor.


Numai in acest an, salvamontistii din Lupeni si Petrosani au fost nevoiti sa intervina in peste 100 de situatii in care turisti sau alpinisti au fost implicati in accidente pe munte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS