Acasă Actualitate Stirile satului

Stirile satului

Drumuri reabilitate


Primaria comunei Leu deruleaza o serie de proiecte prin care se urmareste reabilitarea drumurilor. Astfel, prin Programul de Dezvoltare Rurala, se deruleaza un proiect prin care se vor moderniza strazile satului Zanoaga. Tot prin acest program se va reabilita drumul comunal care leaga Zanoaga de Castranova. Acestea sint in stadiul de avizare a proiectului tehnic. De asemenea, in cadrul unui proiect SAPARD, se va betona drumul comunal 145 A, care leaga Leu de Fintinele, pe o distanta de 7,4 kilometri. Acest proiect a fost declarat eligibil si se asteapta deblocarea fondurilor pentru inceperea lucrarilor.


Ajutoare


Printr-o initiativa a Primariei Leu a fost demarata o campanie de colectare a ajutoarelor pentru locuitorii judetului nostru care au fost afectati de inundatii. S-au organizat citeva echipe care merg din sat in sat, pentru a stringe donatiile facute de oameni. Pentru cei care vor sa ajute s-au deschis si doua centre de primire a donatiilor. La Primaria Leu pot fi donati bani, iar la caminul cultural produse agricole, haine si materiale de constructii.


Primarie europeana


In cadrul unui proiect PHARE, se amenajeaza in Leu o primarie europeana. In acest sens, vor fi cumparate opt calculatoare si se va introduce serviciul de internet. Dupa ce se vor face aceste achizitii, va fi organizat un curs de instruire in utilizarea calculatorului, la care va participa personalul primariei, dar si cadrele didactice si preotii din comuna.


Memoriale


Memorialul „Fane Lungu“, organizat in amintirea unui membru al echipei de fotbal din Leu, a ajuns, anul acesta, la a treia editie. Daca la cele din anii trecuti au participat elevii si tinerii din comuna, la cel de duminica au participat echipele de fotbal din Leu, Circea, Castranova si Puturi. Anul acesta, in luna august, va avea loc prima editie a memorialului dedicat celui care a fost marea speranta a Scolii de fotbal „Gica Popescu“, Irinel Onea.


Consultare


Pentru ca la Cosoveni s-a demarat constructia conductei de gaz, tronson care va tranzita si comuna Leu, autoritatile locale din Leu au initiat o actiune de consultare a nevoilor satenilor. Aceasta se face prin sondaj de opinie si este in curs de desfasurare, urmarind stabilirea numarului cetatenilor care doresc sa se racordeze la conducta de gaze.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version