8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdevarul despre Madalin

Adevarul despre Madalin

In Gazeta de Sud de saptamina trecuta a aparut povestea lui Madalin, un baietel de noua ani, si a Eleonorei L., cea care il creste de cind copilul avea trei ani. Eleonora L. spunea ca nu mai poate sa intretina copilul pentru ca nu mai are bani. Femeia sustinea ca nu si-a mai primit salariul de asistent maternal profesionist din luna noiembrie 2003, iar din mai 2005 nu a mai primit nici alocatia lui Madalin. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Craiova din cadrul Consiliului Judetean Dolj a incercat sa faca lumina in acest caz, folosind informatiile din dosarul copilului.


Madalin a fost dat in plasament in 1999 asistentului maternal Eleonora L., iar aceasta a fost informata de starea de sanatate a copilului. In 2000, au fost incepute demersurile de declarare a abandonului minorului, deoarece copilul nu fusese vizitat de familie de mai mult de sase luni. In 2001, copilul a fost declarat abandonat si astfel devenea adoptabil. Eleonora L. a fost informata in scris despre acest fapt, pentru ca asistentii maternali au intiietate in situatia in care vor sa adopte copiii pe care ii au in grija, dar aceasta nu si-a exprimat dorinta de a-l adopta pe Madalin. Eleonora L. isi desfasura activitatea de asistent maternal in baza unei conventii civile de prestari servicii. In 2003, a aparut o ordonanta de urgenta care aducea modificari la sistemul public de pensii, iar conventiile civile au fost desfiintate. Din acest motiv, Eleonorei L. i-a fost suspendat atestatul de asistent maternal profesionist. Dupa suspendare, Eleonora L. a cerut ca Madalin sa ramina in continuare la ea, desi stia ca nu va mai fi platita.


Pe 10 mai 2005, Eleonora L. a cerut DGASPC sistarea masurii de protectie a minorului pentru ca avea o problema in familie. Pe 12 mai, s-a primit un fax de la Primaria Bailesti in care se spunea ca Eleonora L. va lasa copilul la primarie din cauza problemelor pe care le are. Au fost facute demersuri pentru gasirea unui asistent maternal in Bailesti care sa poata lua minorul, dar fara rezultat. Din acest motiv copilul a fost plasat de urgenta in Centrul de plasament nr. 10 din Craiova. In timp ce dosarul lui Madalin era in instanta pentru inlocuirea plasamentului in regim de urgenta, Eleonora L. a cerut plasamentul copilului pe 19 mai 2005, iar pe 26 mai a cerut invoirea copilului din centru. Eleonora nu mai primeste alocatia lui Madalin din cauza ca dosarul acestuia nu este solutionat, termenul de judecare este 4 august 2005.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS