20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViata de comunitar la Pensiunea Azorica

Viata de comunitar la Pensiunea Azorica

Maidanezii care au bagat frica in cetatenii municipiului Rimnicu Vilcea sint „cazati“ la marginea orasului, la Pensiunea Azorica. Adapostul lor nu este de fapt decit un tarc imprejmuit cu un gard de sirma si plin de buruieni. Din pacate, pensiunea este mai tot timpul goala, iar comunitarii umbla nestingheriti pe strazi.


Pensiunea Azorica este amplasata in aer liber, iar buruienile de aproape doi metri sint singurele care ii feresc pe ciini de ploaie sau de soare.


Cu toate ca spatiul ingradit cu un gard de sirma are o capacitate destul de mare, acesta este mai tot timpul liber, iar animalele se plimba in voie pe strazile municipiului. Totusi, printre buruieni am reusit sa gasim 16 comunitari, furiosi ca au fost deranjati.


Unii dintre ei au devenit in timp „strajeri“ de incredere ai lucratorilor de la rampa de gunoi, asa ca, atunci cind apare cite un strain, sar repede la harta. La Pensiunea Azorica, unii comunitari pazesc utilajele vechi, iar altii stau la umbra printre sacii de gunoaie de pe platforma.


De multe ori, maidanezii sint partenerii boschetarilor care scormonesc in gunoaie, deoarece si acestia se „aprovizioneaza“ din acelasi loc. Pensiunea Azorica s-a infiintat in primavara acestui an, dupa ce a fost mutata din zona statiei de epurare de la Riureni.


O data adusi in tarc, ciinii trec prin mai multe etape, in cazul in care nu sint revendicati in maximum trei zile. De regula, oameni sufletisti ii adopta de la pensiune. Altii vin suparati pentru ca hingherii le-au „ridicat“ din greseala animalul de companie.


In cazul in care comunitarul nu este revendicat, acesta este sterilizat. Ciinii primesc chiar si placute de identificare. Lucratorii din zona spun ca maidanezii nu au la dispozitie un termen limita de sedere, unii fiind tinuti de la infiintarea pensiunii. Unii ciini au fost si botezati de muncitori, asa ca cine are acces la pensiune il poate intilni pe „Maresalul“. Cit despre eutanasierea lor, nimeni nu vorbeste prea clar. Oamenii spun ca la rampa de gunoi s-ar aduce ciini morti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS