17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSase saptamini de doliu si suferinta in Leu

Sase saptamini de doliu si suferinta in Leu

Irinel, de numai 18 ani, s-a inecat anul acesta, pe 21 iunie, in iazul comunei Leu. Pe 31 iulie, se implinesc 40 de zile de suferinta a familiei Onea. Moartea lui Irinel a fost atit de neasteptata incit familia nu poate sa accepte nici acum ce s-a intimplat. De inteles nici nu poate fi vorba.


„Dupa antrenament a venit la mine, la primarie, si mi-a cerut bani sa-si ia un suc. Nici prin cap nu mi-a trecut ca o sa se duca la iaz. Doar avusesem o discutie prin care am incercat sa-l fac sa ocoleasca lacul“, a povestit, cu lacrimi in ochi, tatal baiatului, primarul comunei Leu. „Irinel era cel mai bun prieten al sau care, dupa cum a povestit acesta dupa tragica intimplare, a tot insistat sa nu mearga. Se pare ca vointa lui Irinel a fost mai puternica pentru ca tot s-au dus. A intrat in apa si dus a fost“, a retrait cu durere intimplarea Andrei Onea. De atunci, orice lucru sau intimplare, cit de mici, care ii amintesc de fiul sau face ca lacrimile sa porneasca pe obrajii tatalui indurerat.


Ca edil al comunei, ar vrea sa amenajeze cele doua bazine piscicole pe care le administreaza primaria. Putere are sa amenajeze doar bazinul piscicol numarul unu, pentru ca in cel cu numarul doi si-a gasit tragicul sfirsit fiul sau. „La celalalt lac nici nu ma gindesc, nici nu pot sa trec pe acolo“, a spus Andrei Onea. In Primaria din Leu toata lumea vorbeste in soapta in incercarea de a nu accentua suferinta ce vine dinspre biroul primarului Onea.


Ironia sortii


Familia Onea nu este la prima tragedie de acest fel. Acum cincisprezece ani s-a stins din viata, la numai trei ani, Elena Laura Onea. Se pare ca soarta se joaca uneori cu vietile oamenilor. Elena Laura s-a nascut pe 21 iunie si a murit, trei ani mai tirziu, pe 4 iunie. Irinel s-a nascut pe 4 iunie si a decedat pe 21 iunie, dupa numai 18 ani de viata. Acest straniu schimb al zilelor de nastere si al zilelor in care au murit cei doi copii face de neinteles destinul pe care l-au avut Irinel si Elena Laura. Ironia face ca fiica lor, care abia a trecut in clasa a VI-a, vrea sa inceapa lectiile de inot. La virsta sa nu poate intelege drama care s-a abatut asupra familiei sale si cita suferinta provoaca insistind sa ia lectii de inot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS