10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActivitatea la EM Paroseni - intrerupta

Activitatea la EM Paroseni – intrerupta

Activitatea de extractie de la Mina Paroseni din Valea Jiului a fost oprita ieri, pe motiv ca instalatia de extractie cu schip nu a fost functionala. Aproape toti minerii care lucrau in subteran au fost liberi, iar cei care nu au avut zile libere au fost redistribuiti la alte munci auxiliare. „Au fost afectati aproximativ 200 de oameni, din cauza ca doua dintre motoarele care actioneaza instalatia cu schip au cedat din cauza vechimii si nu am mai avut altele de schimb. Productia minei nu a fost afectata, pentru ca la Paroseni ne putem indeplini planul din timpul saptaminii si sintem in grafice“, a declarat Marian Holban, presedintele sindicatului de la EM Paroseni. Instalatia de extractie nu a mai functionat din cauza ca unul dintre cele doua motoare care actioneaza schipul a cedat, iar cind a fost inlocuit cu singurul motor de rezerva a cedat si acesta. Acum ambele motoare sint la Bacau, pentru rebobinare, din cauza ca la uzina din Petrosani nu se mai pot repara. „Nu am pornit instalatia cu un singur motor si, din cauza ca nu pot fi reparate la UPSRUEEMP, sintem nevoiti sa asteptam pina luni, cind instalatia va fi repusa in functiune“, a mai spus Holban.


Cele doua motoare care actioneaza instalatia cu schip de la Mina Paroseni sint vechi de peste 30 de ani si din cauza ca putul, in tot acest timp, s-a adincit o data cu inaintarea exploatarii spre alte orizonturi ale minei, mult mai adinci, motoarele au cedat. Ele nu au putut fi reparate la uzina de profil din Petrosani desi s-a incercat, intr-o prima faza, si acest lucru, dar, asa cum sustine presedintele sindicatului, Marian Holban, aparatura din dotarea uzinei nu mai face fata.


Management de criza la CNH


Pe de alta parte, Daniel Surulescu, director general al CNH Petrosani, a recunoscut ca in prezent compania se confrunta cu o situatie de criza care este generata atit de blocajul financiar, cit si de politica manageriala a ultimilor ani. „La companie este de citiva ani o politica manageriala de criza. Nu cred ca politica mea manageriala seamana cu vreuna de dinainte, dar asta nu inseamna ca sint multumit de ea“, a afirmat Surulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS