10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de oameni continua sa sprijine sinistratii

Sute de oameni continua sa sprijine sinistratii

Sute de oameni din Valea Jiului si-au aratat disponibilitatea de a ajuta familiile sinistrate din judetul Galati, acolo unde, in urma cu aproape zece zile, a fost trimis un prim convoi umanitar. Mai multi oameni de afaceri tineri din Petrosani au initiat campania care se afla in plina desfasurare si vor sa trimita in continuare alimente, mobila si materiale de constructii. In acest sens, ei fac un apel catre toti cei care ar putea sa le vina in ajutor cu masini de mare capacitate, pentru transportul ajutoarelor la Galati. „Vrem sa le multumim tuturor celor care ne contacteaza si ne-au contactat de la inceputul acestei campanii, care nu dorim sa se opreasca aici. Acum ne trebuie cel putin o masina mare care sa poata transporta si restul de ajutoare, dar care sa si adune mobila si materialele de constructii direct de la cei care le doneaza“, a afirmat Silvana Capris, unul dintre initiatorii campaniei de ajutorare a sinistratilor.


Pina in prezent, mai multi oameni din Valea Jiului s-au aratat dispusi sa le dea celor din Galati materiale de constructii si mobila, dupa ce au aflat, din presa, ca acestea le-ar fi de mare ajutor deoarece apa le-a distrus casele si gospodariile.


Ajutoarele pornite din Petrosani vor ajunge la familiile din satul Torcesti, judetul Galati, unde apele revarsate in urma ploilor, care au durat doar citeva ore, au luat cu ele toata agoniseala oamenilor. Multi dintre acestia nu mai au nici haine, nici mincare si se lupta cu noroiul care a acoperit localitatea. Cu primul convoi, sinistratii au primit de la locuitorii din Valea Jiului cinci tone de alimente neperisabile, haine si echipamente de prima necesitate, iar pompierilor din zona calamitata le-au fost trimise furtunuri pentru a putea evacua apele din sat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS