3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDGASPCD asteapta pomana de la Consiliul Judetean Dolj

DGASPCD asteapta pomana de la Consiliul Judetean Dolj

Dupa ce in urma cu citeva luni a aprobat o investitie in valoare de peste un miliard de lei vechi la Centrul de Recuperare si Reabilitare Persoane cu Handicap Dolj (CRRPHD), in prezent Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj (DGASPCD) se scotoceste prin buzunare pentru a da centrului inca zece milioane de lei necesare finalizarii lucrarii.


Directia a rezolvat prompt solicitarea CRRPHD pentru achizitionarea de aparatura destinata fizioterapiei. In instructiunile de folosire ale aparatelor cumparate cu banii primiti de la DGASPCD se stipuleaza ca acestea nu pot fi montate decit pe parchet, iar planificarea facuta in 2004 pentru cumpararea echipamentului nu cuprindea si asigurarea conditiilor necesare pentru functionarea aparatelor.


Din luna iunie, aparatura in valoare de 1,1 miliarde de lei vechi zace in depozitul CRRPHD. Pentru a nu irosi investitia, conducerea centrului a apelat la o solutie de compromis: montarea echipamentului pe mocheta, pina cind directia va reusi sa gaseasca cele zece milioane de lei necesare pentru 40 mp de parchet.


Purtatorul de cuvint al DGASPCD, Cornel Baloi, a declarat ca directia nu are acesti bani. „Am facut planificarea in 2004 pentru 2005 si nu aveam de unde sa stim ca o sa mai fie nevoie de bani pentru parchet. Trebuie sa asteptam rectificarea bugetara din august si poate consiliul judetean ne va da banii. Nu cred totusi ca e neaparat ca aparatele sa functioneze pe parchet. Daca nu primim banii, mai pot functiona o vreme pe mocheta“.


Intre timp, se lucreaza la montarea mochetei pentru ca pacientii asistati de la CRRPHD, pentru care fizioterapia este vitala, sa beneficieze de tratament pina la inceputul saptaminii viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS