22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulucea, eterna scuza a primarului Solomon

Bulucea, eterna scuza a primarului Solomon

Abia intors din concediu, primarul Craiovei, Antonie Solomon, a reinceput sa se lamenteze de contractele paguboase incheiate de municipalitate in timpul mandatului fostului edil-sef al urbei, Vasile Bulucea. Una dintre afacerile atacate de Solomon este contractul cu firma italiana SYSTEMA ECOLOGIC, care construieste un depozit ecologic de gunoi in cartierul Mofleni. Conform actelor, orasul trebuie sa livreze anual gropii de gunoi minimum 170.000 de tone de deseuri. Primarul spune ca municipiul nu poate produce atita si, in consecinta, riscam sa platim pentru gunoiul pe care nu-l avem.


„Daca eram eu primar, nu incheiam contract cu acea firma din Italia, deoarece nu eram de acord cu clauzele. Nu inteleg cum trebuie sa platim o cantitate minima de gunoi depusa, cind noi poate nu o producem. Daca ma imputerniceste consiliul local, intentionez sa renegociez contractul si sa scot acele clauze. In principal, as fi de acord cu rezilierea contractului“, a spus Solomon. Poate ca primarul trebuia sa ia atitudine impotriva acestui contract si in mandatul Bulucea, cind era viceprimar al orasului pe probleme economice si avea in sarcina gestionarea bugetului public.


Aurica s-a pierdut in Craiova din cauza firmei LUXTEN


Proasta iluminare a Craiovei i-a dat batai de cap si primarului Antonie Solomon. Acesta a recunoscut ca s-a pierdut, pe cind se intorcea in oras, din concediu, in cartierul Izvorul Rece. Motivul il constituie lipsa iluminatului public in acea zona. In timp ce autoritatile locale se mindresc cu contractul incheiat cu firma Luxten, insusi edilul municipiului admite ca exista unele probleme. Pentru a continua pomparea de bani, Consiliul Local Craiova va putea vota la finele lunii iulie suplimentarea bugetului la categoria iluminat, cu banii redistribuiti din sumele alocate initial pentru suplimentarea de personal. Contractul semnat cu aceasta firma a prevazut initial o suma de 12,3 milioane de euro, la care s-a adaugat o suplimentare de 1,5 milioane de euro, special pentru lucrarile in zonele limitrofe.


„In centrul orasului nu avem probleme, insa stiu ca exista unele deficiente la periferie. Cit am fost plecat in concediu am putut admira si citeva orase occidentale si pot sa spun ca nici Craiova nu este departe de ele. Cel mai mult am fost impresionat de cladirile vechi din centrele acestora, care erau foarte bine pastrate si reliefate. O impresie neplacuta mi-a lasat-o insa Venetia, deoarece s-a schimbat in mod negativ“, a declarat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS