17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectele pentru dezvoltare risca sa nu mai fie aplicate

Proiectele pentru dezvoltare risca sa nu mai fie aplicate

O serie de proiecte destinate imbunatatirii infrastructurii in scopul dezvoltarii Vaii Jiului risca sa nu mai fie finalizate din cauza birocratiei, chiar daca pentru multe astfel de lucrari au fost deja aprobate fondurile. In aceasta situatie se afla mai multe drumuri de interes national sau lucrarile destinate realizarii programului de dezvoltare a zonei turistice Paring, lucrari care nu au inceput inca, desi termenul lor de executie expira la sfirsitul anului. „Deja ar fi trebuit sa se lucreze pe proiectul destinat Muntilor Paring, dar nu putem face licitatia atita timp cit, pentru studiul de fezabilitate care a fost deja admis, inca ni se mai cer tot felul de documente. Riscam, in acest fel, sa pierdem unul dintre cele mai importante proiecte si nu se stie daca vom mai avea alta ocazie. Ni se cer in permanenta completari si nu mai inteleg care este scopul lor“, a precizat Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


Conform normelor existente, orice lucrare finantata din fonduri externe trebuie sa respecte un calendar impus, insa, din cauza birocratiei, mereu lipsesc devize si tot felul de aprobari, care fac ca termenul de incepere sa fie mereu aminat si exista riscul ca fondurile sa fie pierdute.


In zona turistica din muntii Paring urma ca, din acest an, sa fie implementat un program finantat din fonduri externe a carui valoare este de sapte milioane de euro, care vizeaza introducerea canalizarii si a apei in zona cabanelor, iluminatul si realizarea unor zone de agrement specifice turismului montan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS