14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 1.000 de gorjeni au ramas fara bilete de tratament

Peste 1.000 de gorjeni au ramas fara bilete de tratament

• Conducerea Casei Judetene de Pensii (CJP) Gorj a fost nevoita sa imparta 1.563 de bilete la 2.400 de persoane • CJP Gorj a primit cu o mie de bilete mai putin fata de perioada similara a anului trecut • Cele mai solicitate statiuni au fost Baile Herculane si Olanesti, in timp ce in prezent mai exista bilete pentru statiuni ca Geoagiu Bai, Soveja sau Sovata, pentru care solicitarile au fost foarte putine


Casa Judeteana de Pensii Gorj nu a putut onora peste 1.000 de cereri pentru bilete de tratament din cauza numarului insuficient de bilete primite. Pentru trimestrul trei, au fost depuse 2.400 de cereri si au venit numai 1.563 de bilete, din care numai 1.394 au fost distribuite. Biletele ramase nedistribuite sint in statiuni pentru care nu au existat solicitari, astfel incit, si in prezent, CJP Gorj mai dispune de bilete in statiuni ca: Bala, Amara, Tinca, Soveja, Singeorz Bai, Geoagiu Bai si Sovata. Elena Luncan, inspector pe bilete de tratament din cadrul CJP Gorj, spune ca pentru acest trimestru au fost primite mai putine bilete fata de perioada similara a anului trecut: „Au venit cu o mie de bilete mai putin fata de trimestrul III al anului trecut. Sint foarte putine bilete in raport cu numarul mare de solicitari. Biletele au venit foarte tirziu, pe 29 iunie, in ziua cind o serie de zece oameni trebuia sa plece in statiune, iar urmatoarele serii au fost pe 5 si 6 iulie. Pe cei din prima serie i-am anuntat telefonic, iar a doua zi am afisat listele cu persoanele care au primit bilete“.


Baile Herculane si Olanesti, cele mai solicitate statiuni


Elena Luncan precizeaza ca biletele au fost repartizate in functie de ordinea depunerii cererilor. Cele mai solicitate statiuni au fost Baile Olanesti, unde 280 de persoane nu au primit bilete, Baile Herculane, 209 cereri nerezolvate, Govora, Saturn si Mangalia.


Persoanele care au primit bilete trebuie sa se prezinte la sediul CJP Gorj, cu 10-12 zile inainte de plecare, pentru a le ridica. Elena Luncan a mai spus ca deja au inceput sa fie depuse cererile de bilete pentru trimestrul IV, pina acum fiind inregistrate 600 de solicitari: „Cererile se depun pina la sosirea biletelor, dar cei care vor depune primii sint avantajati. Multi dintre cei care nu au prins bilet in trimestrul III si-au exprimat dorinta sa fie repartizati in trimestrul IV“.


Conducerea CJP Gorj avertizeaza ca numai titularii biletelor trebuie sa mearga in statiuni. „De la Herculane si Govora au fost oameni care s-au intors pentru ca nu au fost primiti din cauza ca nu erau titularii biletelor. Pe biletele pe care oamenii nu au fost primiti in statiuni, banii nu se mai restituie“, a adaugat Elena Luncan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS