20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNA a solicitat stramutarea dosarului lui Nicolae Mischie

PNA a solicitat stramutarea dosarului lui Nicolae Mischie

Primul termen al procesului in care Nicolae Mischie a fost trimis in judecata de PNA pentru fapte de coruptie a avut loc ieri, la Tribunalul Gorj. PNA a solicitat stramutarea dosarului la alta instanta. Gheorghe Miruta, presedintele Tribunalului Gorj, a spus ca judecarea dosarului este suspendata pina cind Curtea Suprema de Justitie se va pronunta asupra cererii de stramutare.


In urma cu aproximativ o luna, Parchetul National Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata a lui Nicolae Mischie, fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj si al PSD Gorj, pentru comiterea infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita. Potrivit PNA, in perioada 1999 – 2002, Mischie ar fi pretins de la un om de afaceri executarea unor lucrari de constructii si de renovare la trei imobile proprietate personala, valoarea totala a lucrarilor fiind de peste 4,5 miliarde de lei. Conform acelorasi surse, in schimbul acestor servicii, fostul baron de Gorj ar fi promis ca va interveni in vederea obtinerii unor contracte economice favorabile. De asemenea, Nicolae Mischie s-ar mai fi angajat sa opreasca verificarile pe linie fiscala la firmele acestuia si ar mai fi pretins un autoturism Aro, precum si dotarea locuintei sale Tirgu Jiu. Astfel, la sfirsitul anului 1999, au fost incepute lucrarile la imobilul din Tirgu Jiu, care au durat aproximativ doi ani, toate cheltuielile fiind suportate de constructor. Societatea lui Clement Mocanu a efectuat lucrari si la locuintele din Bucuresti ale lui Mischie, precum si la casa din comuna Godinesti.


Mischie mai este judecat si in alt dosar


Societatea administrata de Clement Mocanu a cistigat licitatia de renovare a casei de oaspeti a consiliului judetean, primind in avans plati de peste 248 de milioane de lei din finantari prin Programul PHARE. Dosarul finalizat de PNA are 14 volume si insumeaza peste 2.500 de pagini. Rechizitoriul intocmit de procurorii PNA numara aproape 100 de pagini. Nicolae Mischie mai este judecat de Tribunalul Gorj si intr-un dosar pentru contrabanda si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Fostul lider pesedist este acuzat ca a introdus ilegal in tara o arma de vinatoare achizitionata in Elvetia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS