13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMafiotul Perspicace vrea afara

Mafiotul Perspicace vrea afara

Traficantul de droguri italian Francesco Perspicace, incatusat de politistii craioveni de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA), a cerut ieri in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Craiova sa fie pus in libertate, sustinind ca nu exista nici o cerere de extradare formulata impotriva lui de statul italian. Perspicace a incercat sa profite de o prevedere a legislatiei române, care stipuleaza ca instanta poate dispune punerea acestuia in libertate dupa trecerea a 18 zile de la arestarea preventiva. Judecatorii de la Curtea de Apel Craiova au fixat pentru joi un nou termen de judecata, pentru a verifica daca exista sau nu cerere de extradare pentru Francesco Perspicace, insa, chiar daca nu a fost inaintata pina acum o asemenea cerere din partea statului italian, magistratii pot sa-l tina in spatele gratiilor pina la 40 de zile. Daca, insa, la implinirea termenului de 40 de zile, nu exista o asemenea cerere de extradare, judecatorii vor fi obligati sa dispuna eliberarea italianului.


Francesco Perspicace, de 45 de ani, considerat un personaj important al mafiei italiene, a fost retinut pe 21 iunie de politistii CZCCOA Craiova, fiind apoi arestat in baza mandatului emis de judecatori in ziua urmatoare.


Perspicace este considerat capul unei retele de traficanti de droguri care aduceau mari cantitati de heroina din America Latina in Europa, pe filiera Barcelona – Nisa – Milano. Pentru asemenea actiuni ilegale, italianul ar avea la activ pina acum trei condamnari, de 16, 20 si 24 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS