Acasă Actualitate Digurile de aparare si barajele, verificate de specialisti

Digurile de aparare si barajele, verificate de specialisti

Bilantul total al calamitatilor – 229 de miliarde de lei


Administratia doljeana a demarat luni o actiune de inventariere a digurilor de aparare si a barajelor din judet, motivata de inundatiile produse in perioada 1-3 iulie. Specialistii vor analiza totodata starea obiectivelor, precum si regimul juridic al acestora. „Pina la sfirsitul saptaminii, doua comisii de specialisti se vor deplasa in teren pentru a inventaria digurile si barajele din judet, iar ulterior se va face un raport asupra lor. Astazi (ieri – n.r.) a avut loc o sedinta pe aceasta tema, sedinta in care s-au luat unele decizii. Astfel, pe diferite amenajari se vor face lucrari de decolmatare. Numeroase canale de colectare a apei vor fi curatate pentru amenajarea cursurilor de apa. Se vor excava 286.000 de metri cubi de mil“, a declarat subprefectul de Dolj, Ion Groza.


De asemenea, pentru ca s-au primit noi avertizari meteo, din lacurile de acumulare s-au golit mari cantitati de apa pentru a se putea prelua precipitatiile anuntate in urmatoarele zile. Administratia doljeana a transmis forurilor centrale suma totala a pagubelor produse de inundatii in luna iulie. Aceasta se ridica la aproape 229 de miliarde de lei. Ion Groza a declarat ca aceasta suma reprezinta totusi jumatate din ceea ce raportasera primarii in prima instanta si ca a informat administratia centrala, cu toate ca are „dubii“ si asupra acestei valori.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version