16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Accident in masivul Straja


Jandarmii si echipa Salvamont Lupeni au fost vineri in alerta maxima, dupa ce au fost sesizati de disparitia unei persoane in masivul Straja. Dupa mai bine de patru ore de cautari, jandarmii montani si salvamontistii au reusit sa salveze o femeie, dintr-o ripa adinca de citiva zeci de metri, cunoscuta sub numele de Valea Braia. Potrivit jandarmilor, Victoria B., de 54 de ani, a alunecat si a cazut in ripa in timp ce culegea fructe de padure. Femeia a fost transportata la Spitalul din Lupeni, unde medicii au constatat ca a suferit o fractura la piciorul drept. In aceasta perioada atit jandarmii, cit si echipele de salvamontisti sint in alerta maxima din cauza ca sute de persoane au luat cu asalt muntele pentru a culege ciuperci si fructe de padure pe care ulterior le valorifica la centrele de colectare. (D.M.)


Fostul sofer al lui Mischie, amendat de judecatorul Morega


Victor Rujan, fostul sofer al lui Nicolae Mischie pe vremea cind acesta conducea consiliul judetean, a primit o amenda din partea Tribunalului Gorj. Intrucit a refuzat de mai multe ori sa se prezinte la procesul in care Mischie este judecat pentru contrabanda cu arme, judecatorul Morega a dispus ca soferul sa achite o amenda de un milion de lei. La termenul urmator, 15 august, Victor Rujan va fi adus cu politia. (E.M.)


A disparut de acasa


O fetita de 12 ani, din comuna doljeana Diosti, a disparut fara urma de aproape o saptamina. Larisa Stoica a plecat de acasa pe 2 iulie, in jurul orei 17.30, spre halta CFR Radomir, impreuna cu un baiat de virsta ei, de prin vecini, si de atunci nu mai stie nimeni nimic de ea. Fata are 1,30 – 1,40 m inaltime, par saten, ochi caprui, iar pe fata are pistrui. In momentul disparitiei era imbracata cu un tricou de culoare rosie si cu pantaloni scurti, negri. Cei care pot da relatii se pot adresa celei mai apropiate unitati de politie. (S.T.)


19 marci de autovehicule la Salonul Auto Gorj


La Salonul Auto Gorj, care si-a deschis joi portile, pot fi vazute 19 marci de autovehicule. Masinile sint expuse in centrul municipiului Tirgu Jiu, pe bulevardul Victoria. Actiunea a ajuns la cea de a cincea editie si este organizata de Camera de Comert si Industrie Gorj. Salonul auto se va desfasura pe parcursul a patru zile, duminica fiind ultima zi in care masinile vor mai putea fi admirate. Conform organizatorilor, la aceasta editie s-au prezentat noua dealeri din Craiova, Rimnicu Vilcea, Pitesti si Tirgu Jiu. (A.I.)


Detinutii vor ajuta la curatarea Defileului Jiului


15 detinuti de la Penitenciarul din Tirgu Jiu vor lucra, incepind de saptamina viitoare, la curatarea Defileului Jiului de aluviunile aduse de apele riului si de stincile care au cazut de pe versantii muntilor. Ion Dina, directorul Agentiei Drumurilor Nationale, a spus ca actiunea va dura citeva zile.Acesta a precizat ca detinutii vor decolmata si podetele care au fost infundate de aluviuni. ADN va plati penitenciarului serviciile detinutilor. (A.I.)


Cinci ani de activitate la tabara scolara din Calafat


Luna aceasta s-au implinit cinci ani de la darea in folosinta a noii tabere din municipiul Calafat, amplasate in Parcul Debarcader, pe malul Dunarii, si 15 ani de la infiintarea Agentiei Taberelor Scolare Dolj. La eveniment a fost prezent si directorul agentiei, Leopold Schiba, care a declarat ca anul acesta tabara din Calafat va gazdui mai multe serii de elevi din judetul Dolj, precum si un grup de studenti de la Facultatea de Arhitectura. Acestia isi propun sa formuleze citeva proiecte pentru infrumusetarea orasului si a parcurilor de pe malul Dunarii. (C.B.)


Gheorghe Paraschiv, adjunct la DGFP Gorj


Gheorghe Paraschiv este noul director adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Gorj. Paraschiv a cistigat concursul organizat la Bucuresti si urmeaza sa primeasca zilele urmatoare ordinul oficial de numire in functie. Noul adjunct il va avea sef pe Dumitru Udroiu, care se bucura de sustinerea reprezentantilor locali ai Aliantei D.A. (E.M.)


Distrugatorul de arpagic a fost prins


Politistii doljeni au reusit sa dea de urma unui infractor „periculos“, care pe 2 iulie a reusit doar cu ajutorul autoturismului propriu sa turteasca 0,08 hectare de arpagic, ceapa si fasole, cultivate cu truda de Ion Toma, de 70 de ani, din localitatea amintita. Autorul se numeste Constantin Vasile si s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infractiunii de distrugere, prejudiciul cauzat fiind de 1.000 de lei. Va vom tine la curent si cu alte fapte de mare curaj ale politistilor doljeni, cum ar fi recuperarea sireturilor de la ghetutele lui Gigel furate de Azorel sau gasirea acadelelor de la buticul din capul satului, topite de canicula. (S.T.)


Casa de vacanta a unui director craiovean a fost jefuita


O casa de vacanta din judetul Gorj a fost jefuita de indivizi ramasi deocamdata necunoscuti. Constructia este situata pe malul riului Jales, in comuna Arcani, intr-un loc retras. Hotii au putut sa actioneze nestingheriti, pentru ca proprietarul este un director de firma din Craiova, care vine la cabana foarte rar. O ruda a acestuia a descoperit jaful si a anuntat politia. Hotii au luat bautura, haine si aparate electrocasnice pe care le-au transportat, cel mai probabil, cu un autoturism. Casa de vacanta a mai fost sparta si acum trei ani, hotii fiind neidentificati. O spargere similara a mai avut loc in primavara, la o alta cabana situata in zona, autorii furturilor nefiind prinsi pina acum in ciuda anchetelor deschise de politie. (E.M.)


Pensionarii doljeni, platiti in lei grei


Incepind din aceasta luna, pensionarii doljeni vor primi cupoane de pensii cu sumele calculate in leul greu. Conform declaratiei directoarei generale a Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj, Ileana Ciutan, saptamina viitoare vor fi trimise destinatarilor deciziile de plata a pensiilor recorelate, calculate in a doua transa: „ Azi (vineri – n.r.) vom primi de la Bucuresti cele 32.000 de decizii pentru pensiile recalculate in a doua transa, pe care le vom semna, iar incepind de luni vom trimite unul dintre exemplare beneficiarilor“. (A.C.)


O ruina din Petrosani va deveni bloc ANL


Unul dintre blocurile din cartierul Aeroport din Petrosani, care au fost ridicate pe vremea de dinainte de 1989, este in faza de a deveni locuinta ANL. Fundatia este pe strada Aviatorilor, in imediata vecinatate a Bisericii „Sfinta Varvara“, iar reprezentantii primariei ne dau asigurari ca exista sansa ca acolo sa fie amenajate 22 de apartamente ANL. „Am transmis deja la ministerul de resort un comunicat prin care am informat ca spatiul este liber de sarcini si in doua sau trei saptamini vom afla in ce masura vom fi finantati“, a precizat Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani. Investitia este, in opinia celor care se confrunta cu o criza a locuintelor, o adevarata binefacere, caci lista cu cererile de locuinte a ajuns la cifre impresionante, iar edilii nu mai stiu ce criterii sa impuna pentru a reusi o ierarhizare dupa care sa atribuie locuintele de stat. (D.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS