21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stirile satului

Mai exista camine culturale


Majoritatea caminelor culturale de pe raza satelor si comunelor au capatat alta destinatie dupa anul 1990, decit aceea pentru care au fost construite. Exceptie de la aceasta regula face comuna Celaru. Cele patru camine culturale de pe raza comunei au fost renovate si gazduiesc majoritatea manifestarilor care tin de cultura, traditie si obiceiuri.


„Briuletul“ a facut un pui


Toti elevii clasei a IX-a din cadrul Scolii Celaru au fost cooptati de Ilie Bartos, fost profesor la aceeasi scoala, acum sufletul grupului vocal barbatesc „Briuletul“, intr-un grup de dansatori. „In loc sa bata discotecile satelor invecinate, ii aduc la caminul cultural sa invete jocuri populare“, a spus initiatorul proiectului. „Nu ii invat toate cintecele si jocurile pe care le stiu. Numai pe cele potrivite virstei lor“, a completat Ilie Bartos.


Celaru va avea apa curata din 2006


Primaria Celaru desfasoara un proiect cu finantare SAPARD, in valoare de aproximativ 13 miliarde de lei, care consta in forarea a doua puturi de adincime din care se vor alimenta cu apa cele cinci sate ce alcatuiesc comuna. Initial, va fi construita o conducta principala, pe o lungime de 11 km. Racordarea cetatenilor la aceasta se va face de catre o firma specializata ce urmeaza a fi contractata de primarie.


Oamenii din Celaru fac afaceri


In comuna Celaru s-au demarat citeva afaceri, care au creat locuri de munca pentru sateni. S-au creat locuri de munca la brutarie, la depozitul de materiale de constructii, poti lucra la atelierul de confectii, la fabrica de boltari si pavele ori la fabrica de tamburi pentru benzi transportoare.


Bani pentru copiii olimpici


Primaria Celaru a alocat din bugetul local 24 de milioane de lei care au fost impartiti sub forma de premii tuturor participantilor din comuna la olimpiade. Doi elevi s-au intors cu mentiune.


Unii proprietari de pamint sint nemultumiti


Retrocedarea terenurilor si padurilor este inca o problema in Celaru. Daca retrocedarile in baza Legii nr.18/1991 au fost aduse la bun sfirsit, mai existind doar 34 de titluri de proprietate de rectificat, in baza Legii nr. 1/2000 nu a fost onorata nici o cerere de retrocedare. Acest lucru se datoreaza modificarii limitelor administrative dintre judetul Dolj si Romanati, o data cu aparitia judetului Olt. Consiliul Local Celaru este in imposibilitate de a retroceda pamintul oamenilor deoarece acesta se afla, in prezent, pe raza judetului Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS