10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetre Ciobotea, mai sarac cu un miliard de lei

Petre Ciobotea, mai sarac cu un miliard de lei

Curtea de Apel Craiova a dispus confiscarea banilor gasiti in geanta din portbagajul masinii de serviciu a fostului director al Directiei Generale de Drumuri si Poduri Craiova


Judecatorii Curtii de Apel Craiova au admis cererea Parchetului National Anticoruptie (PNA) privind confiscarea averii lui Petre Ciobotea, trimis in judecata de procurorii anticoruptie sub acuzatia de trafic de influenta.


Ciobotea, patru case


PNA a solicitat cercetarea cu privire la mai multe bunuri detinute de sotii Petre si Stelica Ciobotea. Este vorba despre un imobil aflat in Drobeta Turnu Severin, pe strada Decebal, nr. 30A, unul (casa cu trei camere si teren de 78 mp, unde dr. Stelica Ciobotea are un cabinet medical), situat in aceeasi localitate, pe strada Bahna nr. 63, si un apartament cu doua camere situat tot in Severin, pe str. Prahova nr. 45, in blocul G4, scara 4, etaj 3, ap. 56. De asemenea, sotia lui Ciobotea a mai declarat un apartament cu patru camere aflat in Timisoara, pe bulevardul Cetatii, bloc1/3, scara A, etaj 1, ap. 6, pe care l-ar fi cumparat, pe 3 aprilie 2003, cu doar 520.000.000 de lei, conform actului de vinzare-cumparare. La acestea se adauga si sumele gasite de procurorii PNA in masina de serviciu a lui Ciobotea. Este vorba despre 20.340 de euro, 2.940 de dolari si 129.200.000 de lei, bani care se aflau intr-o geanta din piele de culoare maro, in portbagajul Opelului Vectra cu numarul de inmatriculare B-83-ADD, autoturismul de serviciu al lui Petre Ciobotea.


Banii au fost confiscati, iar casele…


Comisia de Cercetare a Averilor de pe linga Curtea de Apel Craiova a constatat existenta unor neconcordante intre veniturile si cheltuielile fostului director general de la Drumuri si Poduri si a sesizat instanta. Una dintre acestea era elocventa: din cele 198 de milioane de lei, salariile lui Petre Ciobotea pe ultimii doi ani, el nu scosese de pe card decit vreo… doua milioane de lei. In dosarul nr. 5906/Civ/2004, judecatorii au dat prima sentinta cu privire la controlul averilor (nr. 1/2005), aprobind actiunea PNA si dispunind respingerea cererilor formulate de Petre si Stelica Ciobotea. Desi hotarirea nu a fost inca redactata de judecatori, ea se va referi cu siguranta la confiscarea banilor gasiti in portbagajul masinii de serviciu a lui Petre Ciobotea, suma care se ridica la aproximativ un miliard de lei vechi. Magistratii de la Curtea de Apel Craiova n-au crezut nimic din povestea doamnei Ciobotea referitoare la faptul ca suma ar fi fost imprumutata de la omul de afaceri Constantin Badescu din Drobeta Turnu Severin. Aceasta nu s-a sincronizat in declaratii cu sotul ei, sustinind initial ca geanta apartine unui coleg, iar apoi ca a imprumutat bani de la un coleg, al carui nume nu-l cunoaste.


Ramine insa neclara admiterea de catre judecatorii Curtii de Apel Craiova si a capatului de cerere al PNA cu privire la confiscarea apartamentelor si caselor familiei Ciobotea, a caror dobindire nu se justifica, raportat la veniturile oficiale ale celor doi soti, figuri importante in staff-ul PSD Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS