11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiolan acuza ca a fost batut de politisti la Plenita

Ciolan acuza ca a fost batut de politisti la Plenita

• Scopul bataii: sa recunoasca furtul unor porci • Politistii spun ca, daca l-ar fi batut, suspectul nu ar fi avut nevoie doar de doua-trei zile de ingrijiri medicale


Un barbat de 38 de ani din comuna Izvoare, judetul Dolj, sustine ca ar fi fost snopit in bataie de politisti ca sa recunoasca un furt pe care nu l-a comis. Valentin Ciolan povesteste ca a fost dus la Biroul de Politie Plenita pentru a i se cere socoteala cu privire la furtul unor porci. Acolo, in prezenta a cinci politisti, ar fi fost batut de doi dintre acestia timp de patru ore, nu inainte de a fi fost incatusat si legat de cuier.


„Mi-au pus catusele la miini, m-au agatat de un cuier de haine si m-au batut“


„In ziua de 28 iunie, ma aflam la un consatean, unde munceam cu ziua. A venit dupa mine seful de post din Izvoare si subalternul dumnealui si m-au chemat la Postul de Politie Plenita, spunind ca am furat niste porci. In masina se afla si cel care spune ca i-am furat. Am ajuns la Plenita si am intrat in postul de politie. Acolo erau cinci politisti: atit politistii de la Plenita, cit si cei de la mine din comuna. Mi-au spus sa recunosc ca eu am luat porcii. Eu nu am recunoscut, pentru ca nu am fost la furat. Daca au vazut ca nu vreau sa zic ca dumnealor, mi-au pus catusele la miini, cu miinile la spate, m-au agatat de un cuier de haine si m-au batut de la ora 13.00 pina la ora 17.00. M-au batut ajutorul de sef de post din Izvoare, pe care stiu ca il cheama Traian, si soferul de la Politia Plenita, tot politist, pe care nu stiu cum il cheama. Nu m-au pus sa dau nici o declaratie. Daca au vazut ca nu spun nimic, mi-au desfacut miinile si mi-au spus sa nu spun la nimeni ca m-au batut. Eu ma vaietam de durere si m-au luat in ris, spunind «ce ai, ma, de te vaieti, ca nu te-a batut nimeni!?», apoi m-au urcat in masina si m-au lasat la marginea satului. Cind am coborit din masina mi-au spus sa tac, sa nu spun nimic. Mentionez ca sint foarte sarac, am crescut la Casa de Copii din Diosti, nu am tata, nici mama si muncesc cu ziua ca sa supravietuiesc. Nu am avut probleme cu politia niciodata“, a relatat Valentin Ciolan.


„Daca-l bateau politistii, nu avea nevoie doar de doua-trei zile de ingrijiri medicale“


Politistii din Plenita recunosc faptul ca Valentin Ciolan a fost adus la politie pentru a fi chestionat in legatura cu furtul unor porci, insa neaga cu vehementa ca l-ar fi agresat pe suspect. „A fost, intr-adevar, savirsit un furt de porci pe raza comunei Izvoare si se fac cercetari in acest caz, Valentin Ciolan fiind suspectat de savirsirea faptei. Intr-adevar, a fost adus la Biroul de Politie Plenita pentru a fi audiat, dar in nici un caz nu a fost batut. Noi sintem deschisi si sintem gata sa raspundem la intrebarile procurorilor in cazul unei eventuale anchete. Ciolan poate sa depuna plingere la Parchet, e dreptul oricui sa faca acest lucru“, a declarat subcomisarul Valentin Gavrila, seful Biroului de Politie Plenita.


Pe de alta parte, subcomisarul Gavrila sustine ca, daca Ciolan ar fi fost batut vreme de patru ore de politisti, ar fi aratat mult mai „accidentat“ decit in realitate. „Mi se pare, insa, greu de crezut ceea ce sustine, pentru ca, daca il bateau politistii timp de patru ore, asa cum sustine, nu cred eu ca ar fi obtinut doar doua-trei zile de ingrijiri medicale, conform certificatului medico-legal pe care spune ca il are. Din cite am cunostinta, Valentin Ciolan este o persoana care are unele iesiri violente, dar este si foarte influentabil, asa ca nu este exclus ca in spatele acestei sesizari sa fie altcineva, care ar avea vreo polita de platit politistilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS