13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Raspundem cititorilor

Legatura dintre cearta nevestei si vigilenta functionarei!


Domnul Gheorghe Stoenescu din Craiova ne scrie ca in urma cu ceva timp s-a deplasat in comuna natala, Orodel, din judetul Dolj, pentru a ridica cupoanele agricole cuvenite pentru un hectar de teren cultivat cu griu. Functionara de la primaria comunala, inainte de a-i inmina cupoanele, a vrut sa verifice la fata locului daca hectarul pe care petentul a declarat ca l-a cultivat cu griu are sau nu cultura infiintata. D-l Stoenescu s-a simtit jignit de pretentia functionarei si a refuzat sa se duca in cimp pentru verificare. Domnia sa crede ca neincrederea functionarei ar fi doar de parada si ca motivul real ar fi cearta primarului cu sotia sa, cearta in urma careia acesta ar fi dispus verificari la singe pentru familia Stoenescu.


GdS: Domnule Stoenescu, nu intelegem de ce v-ati suparat in momentul in care functionara primariei v-a propus sa mergeti impreuna in cimp, pentru a vedea cum creste griul pe care pretindeti ca l-ati cultivat. Este pentru prima data cind cineva reclama un functionar pentru faptul ca a vrut sa verifice daca banii acordati pentru subventii ajung sau nu la destinatie. Legatura dintre cearta sotiei cu primarul localitatii si vigilenta functionarei de la Orodel o vedeti doar dumneavoastra! (M.D.)


Problema v-a fost solutionata!


Am primit pe adresa redactiei Gazeta de Sud o scrisoare de la doamna Aurelia Murgulet, pensionara din Craiova: „Sint pensionata medical din aprilie1998, insa pe 10 decembrie 2004 mi s-a schimbat gradul de invaliditate din II in III. Au trecut peste sase luni, in care nu am primit nici o recalculare a pensiei. Am fost si la Casa de Pensii de trei ori, dar mi-au raspuns ca nu imi pot oferi momentan nici un raspuns, deoarece schimbarea deciziei o trimite comisia de expertiza“.


GdS: Doamna Aurelia Murgulet, am luat legatura cu reprezentantii Casei Judetene de Pensii Dolj, care au revazut dosarul dumneavoastra si ne-au precizat ca, incepind din 28 iunie, v-a fost eliberata o noua decizie de pensionare, favorabila dumneavoastra. (A.C.)


Actele trimise sint insuficiente!


Domnul Ion Cica, cu domiciliul in strada Sovata nr. 44, insotitor al copiilor dumnealui, persoane cu dizabilitati, ne-a trimis la redactie un teanc de documente si adeverinte medicale, solicitindu-ne sa i le depunem la Casa Judeteana de Pensii Dolj pentru intocmirea dosarului de pensionare.


GdS: Domnule Ion Cica, am aratat documentele primite de la dumneavoastra reprezentantilor Casei Judetene de Pensii Dolj, dar din pacate actele anexate nu sint suficiente pentru intocmirea dosarului de pensionare. „In primul rind, ar trebui sa depuna o cerere tip, pe care o poate lua de la Casa de Pensii, in care sa solicite pensionarea. Apoi, cartea de munca trebuie prezentata si in original, nu numai copie, cu vechimea completa in munca. Alte acte necesare pensionarii barbatilor: copie dupa buletinul de identitate si livretul militar. Actele pe care domnul Cica le-a trimis la redactia Gazetei de Sud sint insuficiente intocmirii dosarului. A anexat copie dupa cartea de munca din care reiese ca ar fi muncit doar trei ani, ceea ce nu i-ar permite sa se pensioneze, neindeplinid conditia vechimii in munca. Avind in vedere ca este nascut in 1954, ar avea posibilitatea sa solicite iesirea la pensie la 65 de ani, dar cu conditia sa aiba vechime minimum 15 ani in cimpul muncii“, a precizat Ileana Ciutan, directoare executiva a Casei Judetene de Pensii Dolj. Puteti veni sa va ridicati documentele trimise la Gazeta de Sud. (A.C.)


Ocolul silvic este obligat sa va raspunda!


D-na Marina Craciunescu, din satul Marasesti, Baia de Arama, judetul Mehedinti, ne scrie ca a fost pusa in posesie cu o suprafata de 0,75 ha padure din anul 2002. Ocolul silvic Baia de Arama refuza sa marcheze copacii care ar trebui taiati pentru asigurarea lemnelor de foc pe motiv ca acolo este padurea statului. Doamna ne intreaba ce sa faca.


GdS: Padurile care au trecut in proprietatea privata se exploateaza in regim silvic, conform caruia taierile se fac doar dupa ce specialistii de la ocolul silvic marcheaza copacii care ar putea fi taiati. Pentru a convoca specialistii, trebuie sa faceti o cerere scrisa la care obligatoriu veti primi raspuns. Din moment ce padurea este trecuta in titlul de proprietate, nu exista nici un dubiu ca este a dumneavoastra. Daca Ocolul silvic Baia de Arama refuza marcarea copacilor, va rugam sa va adresati in scris Directiei Silvice de la nivelul judetului dumneavoastra. (M.D.)


Ramine cum s-a stabilit


Traian Lupu, din satul Rupturi, comuna Murgasi, judetul Dolj, ne-a sesizat in legatura cu modul in care au decedat ginerele sau, Marian Dragomir, si Vasile Dragu, pe 23 octombrie 2001, in urma unui accident de circulatie produs pe DN 65 – E 574, in preajma localitatii Ganeasa – Olt, de un autoturism marca Audi A6, in care se aflau Radovic Zelyko si Jevremovic Dragutin. Cititorul nostru ne-a sesizat ca, de la data producerii tragediei si pina in prezent, autoritatile române nu au rezolvat cazul. In ciuda interventiei familiilor celor decedati la Ministerul Administratiei si Internelor, presedintie etc., nu s-a aflat decit faptul ca autorii accidentului au fost declarati disparuti si ca nu pot fi gasiti pentru audieri. Acesta ne intreaba daca putem sa aflam ce se intimpla.


GdS: Domnule Traian Lupu, ne-am interesat la Inspectoratul Judetean de Politie Olt si am aflat ca Tribunalul Olt, prin intermediul unei comisii rogatorii, a solicitat autoritatilor competente din Bosnia sa-i retina pe cei doi cetateni si sa-i audieze pe teritoriul natal. In functie de rezultatul audierilor, autoritatile din România urmeaza sa dispuna masurile care se impun. (M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS