Acasă Actualitate Taberele scolare au ajuns o amintire pentru elevii din Valea Jiului

Taberele scolare au ajuns o amintire pentru elevii din Valea Jiului

In Valea Jiului, taberele scolare nu mai sint la moda si de citiva ani nici nu se mai organizeaza, din motive care nu mai tin de sistemul de invatamint. Daca in urma cu doua decenii oferta in acest domeniu era variata, ca de altfel si cererea din partea elevilor, in ultimii ani, tot mai multi parinti se pling ca, in afara excursiilor cu dirigintii, copiii nu mai au alte posibilitati de petrecere a vacantelor. De vina nu sint costurile, ci mentalitatile si faptul ca acum de taberele scolare se ocupa Agentia Nationala pentru Tineret.


Conform noilor reglementari in domeniu, organizarea taberelor scolare se face de catre persoane instruite in acest sens, care stiu sa umple timpul liber al elevilor cu jocuri atractive si excursii interesante, insa parintii din Valea Jiului nu sint la curent cu schimbarile acestea si nici nu stiu cui trebuie sa se adreseze.


„Mi-ar fi placut sa-mi trimit copilul la mare sau la munte. Mi-ar fi convenit chiar si o tabara autofinantata, dar nu s-a organizat nici una la scoala unde invata el“, a spus un parinte din Petrosani. „Nu am auzit decit de excursii cu clasa, iar conducerea scolii ne-a spus ca lipsa taberelor ar fi cauzata de faptul ca aici o parte dintre parinti sint mineri si-si iau copiii cu ei in concedii“, a spus alt parinte.


Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara spun ca nu mai intra in atributiile lor organizarea taberelor si ca fiecare scoala trebuie sa se descurce singura, eventual inscriindu-se in programele care ofera posibilitatea unor schimburi de elevi cu scoli din alte tari, cu care sint infratite, dar recunosc totodata ca numarul scolilor infratite este foarte mic la nivelul judetului Hunedoara si sansele unor astfel de schimburi sint aproape inexistente.

Exit mobile version