10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTramvaie second hand, inaugurate la Craiova

Tramvaie second hand, inaugurate la Craiova

Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova a inaugurat ieri cele noua tramvaie aduse din Olanda. Pentru fiecare bucata regia a platit 7.000 de euro.


Deoarece tramvaiele aflate in circulatie erau insuficiente, s-a decis sa se achizitioneze unele second hand. Cele care se afla in stare buna de functionare vor fi utilizate in continuare, in timp ce unele care nu mai pot fi reparate vor fi vindute la fier vechi.


In prezent, in parcul RAT Craiova exista 45 de tramvaie, dintre care doar 30 sint in stare de functionare. Consumul de energie al noilor achizitii este 60 de ori mai mic decit al celor care se afla in dotare. Desi acestea au fost introduse in circulatie de trei zile, ieri conducerea RAT Craiova si viceprimarul Sorin Iordache au calatorit oficial cu ele.


„Sint mult mai comode si mai silentioase, noi sperind ca achizitia este de folos craiovenilor. Am observat insa ca abia au fost scoase din depou si au si inceput sa fie distruse. Bancile fiind din lemn au fost zgiriate, fiind inscriptionate cu mesaje“, a mentionat Sorin Iordache.


Unele tramvaie second hand aveau minerele rupte, iar podeaua murdara. Viceprimarul ne-a declarat ca din exces de zel angajatii RAT Craiova le-au introdus in circulatie, fara o inspectie completa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII