Acasă Actualitate Un angajat al firmei SUCCES, cercetat penal pentru producerea unui accident de...

Un angajat al firmei SUCCES, cercetat penal pentru producerea unui accident de munca

Un angajat al firmei SUCCES, apartinind celui mai bogat om din Gorj, Nicolae Sarcina, este cercetat penal pentru vatamare corporala din culpa si pentru incalcarea Legii protectiei muncii. Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu a deschis un dosar penal in urma unui accident suferit de un salariat al firmei SUCCES. Constantin Stan, angajat ca mecanic la coloana auto, a fost victima unui accident de munca, care a avut loc la inceputul anului trecut. Achim Pisc, seful coloanei auto, este considerat principalul responsabil pentru producerea accidentului si este anchetat de procurori.


Constantin Stan spune ca a stat 70 de zile in ghips: „Am fost pus de catre seful de atelier sa efectuez un schimb de ulei la o masina. Din cauza intemperiilor si a gradului ridicat de uzura a elevatorului si al elementelor componente ale acestuia, masina a alunecat de pe bratele acestuia cu partea din stinga fata si apoi cu toata jumatatea din fata pe mine, accidentindu-ma foarte grav. Am fost salvat de colegi, care au ridicat masina si m-au tras de sub aceasta. Am fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean, unde s-a constatat ca am fracturi prin tasare corp la una din vertebre. Am fost pus in ghips de la mijloc pina la git. Am purtat aparatul ghipsat circa 70 de zile si am avut consecutiv 123 de zile de concediu. Am fost amenintat telefonic de nenumarate ori de Achim Pisc ca, daca nu spun ca a cazut un lemn pe mine in padure, voi fi concediat si tot eu voi suporta consecintele. Nu am beneficiat de nici un ajutor din partea firmei. Cind am fost dus la spital, am fost amenintat telefonic de Achim Pisc ca, daca ma internez, vine si ma ia de acolo si nu stie de ce este in stare sa faca“.


Constantin Stan a fost apoi pensionat de catre Comisia de Expertiza Medicala, care i-a stabilit gradul doi de invaliditate. Initial, nu a fost pensionat pentru ca boala suferita nu era trecuta ca fiind capatata in urma unui accident de munca. Constantin Stan a facut atunci o plingere la Inspectia Muncii, care a deschis o ancheta, care, ulterior, a ajuns si pe masa procurorilor. Acesta spune ca dosarul este tergiversat, pentru ca de un an se afla inregistrat la Parchet. Constantin Stan este nemultumit ca, la termenul de revizuire, i s-a schimbat gradul de invaliditate din doi in trei de catre Comisia de expertiza. Acesta banuieste ca la mijloc sint anumite presiuni venite din partea firmei la care a lucrat.


Cazul nu a fost inregistrat ca accident de munca


Ion Bocsan, prim-procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu, a spus ca dosarul se afla in curs de solutionare: „Dosarul este in lucru si se afla in curs de solutionare. Intr-o saptamina va fi solutionat. La noi nu a stat foarte mult, deoarece cercetarea a fost facuta de Inspectia Muncii. Initial, cei de la societatea SUCCES nu l-au inregistrat ca accident de munca“.

Exit mobile version