Acasă Actualitate „Biju“ din Parcul „Nicolae Romanescu“ a fost eutanasiat

„Biju“ din Parcul „Nicolae Romanescu“ a fost eutanasiat

Unul dintre ursii Gradinii Zoologice din Craiova a fost eutanasiat. Angajatii administratiei Gradinii Zoologice au precizat ca decizia eutanasierii a fost luata de comun acord cu reprezentantii Regiei Autonome a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL), subordonata Primariei Craiova, si ai Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) si pentru Siguranta Alimentelor Dolj. Conform acestora, ursul era batrin, avind peste 18 ani, si prezenta numeroase leziuni la picioare, nemaiputindu-se deplasa. „Ne faceam de ris in fata vizitatorilor… Ursul nu mai putea merge, se tira si avea numeroase leziuni infectate la picioarele din spate. S-a incercat administrarea unui tratament, dar boala era prea avansata pentru a se mai putea face ceva, animalul nereactionind la pastile. Eutanasierea era singura solutie, pentru a nu se chinui“, a precizat Ion Cojocaru, sef Sector Gradina Zoologica din Craiova. Conform acestuia, Directia Sanitar-Veterinara a recomandat eutanasierea animalului, dupa efectuarea examenului trichineloscopic putind fi admnistrat ca hrana celorlalte animale.


Alte doua lebede omorite de ciinii vizitatorilor parcului


Angajatii Gradinii Zoologice s-au aratat revoltati de faptul ca vestea mortii ursului a provocat atitea discutii si controverse si au adus grave acuzatii vizitatorilor, care, dupa declaratia functionarilor, ar arunca cu obiecte si chiar cu pietre in tarcurile animalelor. „Oamenii au vazut ca ursul nu mai este in grota lui, si-au dat seama ca a murit si au provocat un adevarat circ, acuzindu-ne ca i-am fi administrat mincare alterata si ne-au reclamat la Directia Sanitar-Veterinara. Dar au fost zile cind am gasit aruncate in custile si in grota ursului pietre de peste cinci, sase kilograme, obiecte si gunoaie. Am avut, de asemenea, un caz nefericit, cind un ciine a sarit din barca in care stapinii se plimbau pe lac, a innotat si s-a repezit la lebedele aflate pe insula, omorindu-le. Pe aceia i-am reclamat la politie“, a mai spus Ion Cojocaru.


Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare au precizat ca au efectuat controale la Gradina Zoologica, in urma numeroaselor reclamatii primite. „Ursul era batrin si avea leziuni decubitabile suprainfectate si tetraplegie, nu mai putea merge si nici nu se putea vindeca! Am cerut angajatilor Gradinii Zoologice sa ridice garduri intre custile animalelor si gardul exterior, astfel incit oamenii sa nu mai aiba posibilitatea sa arunce diverse obiecte inauntru“, a declarat Ioan Doanta, sef Serviciu Inspectii DSV Craiova.

Exit mobile version