12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Director nou la DSP Olt


Directia de Sanatate Publica (DSP) Olt are un nou director general in persoana dr. Dana Conea, care a lucrat anterior in cadrul Sectiei terapie intensiva de la Spitalul Judetean din Slatina. Examenul pentru ocuparea postului amintit a avut loc zilele trecute, la Bucuresti, la sediul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici din România, in cursa aflindu-se si dr. Constantin Corbea, seful Sectiei arsi de la spitalul slatinean. Interimatul la conducerea DSP Olt a fost detinut pina in prezent de dr. Madalina Popescu, fosta sefa a Inspectiei Sanitare de Stat. (M.M.)


Un singur candidat la functia de secretar general al USMO


Gheorghe Etegan este singurul candidat care s-a inscris in cursa pentru ocuparea postului de secretar general al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO). Sustinut de sindicatele din Rovinari, Etegan aspira la postul lasat liber de Ioan Ruset, care reprezinta acum interesele muncitorilor din Sindicatul „Mine-Energie Jilt“. Alegerile vor avea loc pe 22 iunie, la Centrul de Conferinte de la Cap Aurora. (E.M.)


Sarbatoarea muzicii, la a doua editie


Sarbatoarea muzicii se va desfasura duminica, 19 iunie, in Craiova, pe velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“. Organizatorii evenimentului sint Primaria Craiova, Institutul Francez din Bucuresti si Asociatia Dimanche. Concertele vor incepe de la ora 18.30, fiind invitati cintaretul de muzica folk Nicu Chirita si formatiile Nihilistic si Bere Gratis. Evenimentul se va incheia cu un recital al trupei franceze Les Yeux Noirs. Festivalul este la cea de-a doua editie. La intilnirea oficiala care s-a desafasurat joi in cadrul primariei a participat si consulul francez, Etienne Rougier, precum si reprezentantii municipalitatii. (R.M.)


Persoanele cu handicap nu au onorat bursa locurilor de munca


Persoanele cu handicap, pentru care s-a organizat ieri bursa locurilor de munca, au tratat cu indiferenta actiunea initiata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj. In acest an, au participat 20 de agenti economici si aproximativ 100 de persoane au cautat un loc de munca. Din acestea au fost selectionate doar 15, dintre care sapte au fost incadrate pe loc. Principalele meserii care au reusit sa fie ocupate sint confectioner asamblor articole textile, timplar confectioner sau femeie de serviciu. Reprezentantii AJOFM Dolj spera ca anul viitor interesul persoanelor cu handicap pentru gasirea unui loc de munca sa fie mult mai mare. (R.M.)


Postarita disparuta cu pensii in valoare de 209 milioane de lei


O angajata a Directiei de Posta Gorj a disparut cu pensiile a peste 50 de persoane. Ioana Petrisor a incasat 209 milioane de lei de la oficiul postal de care apartinea si s-a deplasat in cartierul 8 Mai, unde avea de distribuit pensiile respective. Acesta a fost si locul unde se stie ca s-a aflat ultima data, insa de doua zile nimeni nu a reusit sa dea de urma postaritei sau a banilor. Femeia locuieste in cartierul CAM, intr-un apartament in care politia nu a gasit nici o persoana. Surse din cadrul Politiei Municipale Tirgu Jiu au precizat ca au fost luate in calcul mai multe ipoteze cu privire la disparitia angajatei Directiei de Posta Gorj, inclusiv rapirea. Aceleasi surse au declarat ca sotul Ioanei Petrisor este plecat la munca in Spania. (E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS