11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO familie incearca inutil sa-si ia mortul acasa

O familie incearca inutil sa-si ia mortul acasa

O femeie, de 52 de ani, din comuna Lipovu, judetul Dolj, zace de trei zile in morga Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova, medicii refuzind sa o predea familiei pentru inmormintare pe motiv ca nu i-a fost efectuata autopsia. Ieri dupa-amiaza, familia a facut scandal la poarta unitatii medicale, dar nu a fost luata in seama.


Rudele Floarei Marin, decedata in conditii suspecte miercuri dimineata, vin in fiecare zi la Craiova, incercind sa ia corpul neinsufletit acasa de la morga Spitalului „Filantropia“. Conform rudelor decedatei, angajatii spitalului craiovean ii trimit de la un cabinet la altul sau la Institutul de Medicina Legala, fara sa-i ajute sa rezolve problema. „De duminica, mama se plingea de dureri in dreptul stomacului si spunea ca nu mai poate urina. I-am cumparat medicamente si asteptam sa vedem daca isi revine. Voiam sa venim cu ea la spital. Miercuri, noi eram plecati la cimp, iar cind ne-am intors am aflat ca a luat-o salvarea. Dupa citeva ore, am aflat ca mama murise in salvare. Cind am ajuns la spital, am fost sfatuiti sa mergem sa-i anuntam pe cei de la Medicina Legala, pentru autopsie, si pe procurori“, a povestit Gheorghe Marin, fiul decedatei. Membrii familiei au spus ca timp de trei zile au solicitat autopsia, dar nimeni nu s-a ostenit sa vina. Dupa declaratia rudelor, femeia decedata a fost aruncata pe cimentul din morga, fara sa i se scoata perfuziile din miini, care ii fusesera puse in salvare. „Nici macar nu i-au scos acele din mina. Cind am intrat sa o vedem, zacea cu pungile de la perfuzii atirnate de miini. Este aruncata ca un ciine, iar mii de muste i-au acoperit fata si corpul. Este in stare avansata de putrefactie, nu am putut rezista sa ii duc tronul linga cap si i l-am lasat la usa. Ne uitam prin sita de la geam si vedem cum se descompune. Doream sa imi inmormintez crestineste mama si cumparasem pe datorie tot ce trebuie pentru inmormintare, dar nu vor sa mi-o dea acasa“.


Portarul, singurul angajat al spitalului cu care s-a putut discuta


Ieri, la ora 14.00, singurul angajat cu care s-a putut discuta a fost portarul, care a interzis accesul in spital, motivind ca este nevoie de aprobari de la conducerea unitatii. A tinut sa precizeze ca la ora aceea nu mai era nimeni din conducere la serviciu si ca singura solutie pentru familia Marin este sa se intoarca luni sa solicite autopsia, pentru ca apoi sa isi ia mortul acasa. „De azi-dimineata ne rugam de toti sa vina sa ii faca autopsia ca sa ne-o dea acasa. Portarul ne-a inchis usa in fata, interzicindu-ne sa mai mergem la ea. Nici la penitenciar nu se intimpla asa ceva, nu te tine portarul la poarta ca pe ultimul om. Nu o mai putem jeli si nici sa o inmormintam asa cum era firesc. Unul dintre doctorii spitalului a tipat la colegii sai, intrebindu-i cine a aruncat-o ca pe un ciine, cu pungile de perfuzii in miini. Pina am ajuns noi la Craiova, nici acte nu avea asupra ei. Are acum ochii astupati de muste… Luni o sa fie imposibil sa mai stea cineva linga ea, ne imbolnavim toti“, a spus Maria Nistor, nepoata decedatei.


Am incercat sa luam legatura cu conducerea Spitalului Municipal „Filantropia, dar nu s-a deranjat nimeni sa raspunda la telefon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS