10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Tirgul Romanesti a demarat actiunea de demolare a baracilor

In Tirgul Romanesti a demarat actiunea de demolare a baracilor

Tirgul Romanesti din Craiova a fost ieri scena unui scandal iscat de comerciantii de piese auto second-hand. Problemele au inceput in urma cu trei luni, cind viceprimarul Sorin Iordache a hotarit ca acestia sa nu isi mai desfasoare activitatea in tirg. Motivul, dupa cum declara Sorin Iordache, era ca produsele vindute nu prezentau siguranta. Viceprimarul a atentionat inca de la inceputul saptaminii ca le vor fi darimate baracile celor care nu au autorizatie.


Ieri, echipe ale Administratiei Pietelor si Tirgurilor (APT) Craiova s-au deplasat in Tirgul Romanesti si au inceput actiunea. In prima etapa au fost dezmembrate doua dintre cosmeliile improvizate, urmind ca actiunea sa continue. Pentru a calma spiritele, la fata locului au venit Sorin Iordache si Gheorghe Calinoiu, directorul APT Craiova.


„I-am atentionat ca vom veni sa le interzicem sa vinda aici daca nu intra in legalitate. Daca nu au ascultat e treaba lor. Noi ne ducem la bun sfirsit munca. Daca vor sa protesteze nu au decit, dar nu ne intereseaza“, a declarat viceprimarul.


Cei doi craioveni vizati au incercat prin diverse mijloace sa determine autoritatile sa renunte la initiativa. Cornel Oprea, unul dintre acestia, dupa ce a pus la dispozitie un teanc de hirtii, care nu au avut nici un efect asupra celor prezenti, a intrat in baraca sa cu un bidon de benzina, iar dupa ce s-a dezbracat a incercat sa isi dea foc. Persoanele care se aflau in tirg au reusit sa il imobilizeze pe barbat si sa il convinga sa renunte la idee.


„Daca imi distrug si baraca asta nu mai am ce face. Am doi copii acasa, iar nevasta nu lucreaza. Pina acum trei luni imi mergea bine, pentru ca veneam in tirg si plateam un abonament de 1.800.000 de lei pe luna si imi vindeam marfa. De cind au hotarit cei de la primarie ca trebuie sa se schimbe ceva, am fost nevoit sa fac rost de bani pentru a construi cum pot o baraca. M-am instalat aici, insa au venit cu un control si au constatat ca nu am autorizatie de functionare. Eu m-am inteles verbal cu Calinoiu ca pot sa imi desfasor si eu afacerile citeva saptamini pina ma pun pe picioare. In noul amplasament plateam doar 1,4 milioane de lei pe luna. Am chitanta cu care am platit, insa nu am nici un contract incheiat in scris“, a povestit Cornel Oprea.


Viceprimarul Sorin Iordache a mentionat ca s-a incercat o colaborare cit mai buna cu cei in cauza, insa, in urma plingerilor primite, s-a stabilit ca dezmembrau ilegal masini in tirg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS