Acasă Actualitate Angajatii a doua fabrici de sticla din Tirgu Jiu refuza de doua...

Angajatii a doua fabrici de sticla din Tirgu Jiu refuza de doua saptamini sa lucreze

Angajatii a doua fabrici de sticla din municipiul Tirgu Jiu refuza de aproximativ doua saptamini sa mai munceasca, deoarece nu si-au primit de aproximativ patru luni drepturile salariale. Societatile EUROGLASS si EXCATUMA, ultima construita cu fonduri PHARE, sint patronate de sotii Virgil si Venturia Tumber. La prima firma sint angajati aproximativ 128 de salariati, iar la cea de a doua 90. Conform protocoalelor incheiate intre sindicate si conducerea fabricilor, salariatii trebuia sa isi fi primit banii pina la sfirsitul saptaminii trecute.


Gheorghe Balan, liderul de sindicat, a spus ca in curind vor incepe negocierile cu patronii. „Am facut unele demersuri pentru ca luni sa trecem la o dezbatere mai serioasa a problemelor salariale. Daca nu se va gasi o rezolvare, vom face demonstratie in Piata Prefecturii. Nu am mai luat salariile din luna martie, nu ni s-au platit contributiile la asigurarile sociale si nu putem beneficia nici macar de somaj“.


Oamenii au ajuns in pragul disperarii, pentru ca nu mai au bani pentru mincare si plata utilitatilor: „Ne-au taiat gazele si ne vor taia si lumina. Sotul meu s-a dus sa doneze singe, ca sa avem ce da de mincare celor cinci copii“, a spus o muncitoare de la una dintre fabrici.

Exit mobile version