15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRidicarea gunoiului ii va costa mai mult pe craioveni

Ridicarea gunoiului ii va costa mai mult pe craioveni

Locatarii din zece asociatii nu stiu sa colecteze selectiv gunoiul


Masura de colectare selectiva a gunoiului a fost impusa saptamina trecuta de primarie locatarilor a zece asociatii craiovene. Printre cei care au facut probe la noile containere se afla locatarii din cartierul Brazda lui Novac, strada Paltinis, Piata Garii – blocul F2 si Rovine – blocul F4. Pentru acestia au fost special amenajate cutii pentru colectarea PET-urilor. Venind sa goleasca pubelele, angajatii salubritatii au ramas uimiti cind au descoperit ca acestea erau pline de gunoi menajer. Atunci au hotarit sa sudeze capacele pubelelor, lasind spatiu doar cit sa incapa recipientele de plastic. „Nu ne-a venit sa credem cind am deschis containerele. Au fost alese asociatiile cele mai de vaza si totusi am intimpinat greutati. Am pregatit deja afise pe care am scris ca trebuie depozitate in acele pubele doar recipientele de plastic, pentru gunoiul menajer fiind alte containere. Speram ca oamenii sa inteleaga si sa nu mai arunce resturile la intimplare“, a mentionat viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Tot in cadrul campaniei de curatenie, acesta a acordat la sfirsitul saptaminii trecute diplome scolilor care au participat la actiunea de salubrizare a orasului.


Ridicarea gunoiului va fi mai scumpa


Incepind cu luna iulie, craiovenii vor fi nevoiti sa plateasca mai mult pentru ridicarea gunoiului. Pretul lunar pe care fiecare persoana va trebuie sa il achite va creste de la 18.000 de lei la 35.320 de lei. Majorarea se datoreaza in special cresterii pretului de depozitare a gunoiului. Craiovenii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar de doua ori mai mult pentru ridicarea deseurilor menajere. „Vom plati 17 dolari pentru o tona, iar capacitatea primei celule din depozitul de la Mofleni, care se intinde pe o suprafata de 1,5 hectare, este de 160 de tone. Am stabilit insa ca la nivelul Craiovei cantitatea maxima va fi de 100 de tone. Conform contractului, trebuie sa platim pentru 160 de tone, chiar daca nu depozitam atit“, a continuat Nedelescu.


Una dintre variantele la care s-au gindit reprezentantii primariei este atragerea locuitorilor din alte orase pentru a depozita gunoiul la Craiova. In cazul in care acestia nu vor accepta, ramine ca primaria sa suporte pierderile. Depozitul ecologic de la Mofleni va fi deschis oficial pe 17 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS