24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSotia senatorului Paunescu si-a trimis avocatul in fata judecatorilor vilceni

Sotia senatorului Paunescu si-a trimis avocatul in fata judecatorilor vilceni

Cercetata penal pentru ucidere din culpa si ranirea grava a unei persoane, Carmen Paunescu, sotia senatorului Adrian Paunescu, trebuia sa apara ieri in fata judecatorilor vilceni. La primul termen de judecata, a aparut doar avocatul sotiei senatorului. De asemenea, a fost prezent fratele barbatului care a decedat in urma accidentului. In paralel cu acest proces penal, trebuie stabilita insa si persoana care va prelua tutela Silviei Burlan, de 16 ani, care este singura supravietuitoare a accidentului comis de Carmen Paunescu. Rudele fetei au cerut judecatorului sa le acorde inca un termen, pentru a stabili cine este responsabil pentru fetita si, implicit, cine din familia Burlan se va judeca in procesul cu sotia senatorului Paunescu. Completul de judecata a stabilit ca procesul sa fie aminat pentru 24 iunie, data la care, dupa spusele avocatului inculpatei, va fi prezenta si Carmen Paunescu. Procesul in care aceasta este inculpata a fost stramutat de curind la Rimnicu Vilcea. Carmen Paunescu este urmarita penal pentru ucidere din culpa si ranirea grava a unei persoane.


La sfirsitul lunii iulie 2004, in apropiere de comuna doljeana Pielesti, autoturismul de teren marca Hyundai condus de Carmen Paunescu a intrat pe contrasens si a izbit frontal o Dacia SuperNova care circula regulamentar si in care se aflau sotii Burlan impreuna cu cele doua fiice ale lor. Sotii Burlan impreuna cu fiica lor cea mare au murit pe loc, iar Silvia Burlan a fost ranita grav.


Pe 1 august 2004, Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a confirmat propunerea Inspectoratului Judetean de Politie Dolj de incepere a urmarii penale impotriva lui Carmen Paunescu pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa, fapta prevazuta de art.178, alin. 2 si 5 din Codul Penal. Daca va fi gasita vinovata, sotia senatorului Adrian Paunescu risca o pedeapsa cuprinsa intre doi si sapte ani de inchisoare. La maximul pedepsei pot fi adaugati trei ani de detentie, deoarece in accident si-au pierdut viata mai mult de doua persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS