16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistentii medicali si infirmierele string semnaturi pentru greva generala

Asistentii medicali si infirmierele string semnaturi pentru greva generala

Dupa mai multe saptamini de la declansarea conflictului de munca, angajatii din unitatile sanitare s-au saturat sa mai astepte propunerile guvernului si au anuntat ca sint gata pentru declansarea grevei generale la termenul stabilit, pe 20 iunie. Reprezentantii Federatiei Sindicatelor SANITAS poarta inca negocieri cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, in speranta dezamorsarii pe ultima suta de metri a conflictului de munca. In acelasi timp, liderii de sindicat s-au intilnit la Voineasa, pentru a pune la punct toate detaliile, in vederea inceperii grevei.


In judetul Dolj, cadrele medicale medii au inceput de joi stringerea de semnaturi. „Nu dorim declansarea conflictului de munca, insa, din cauza pozitiei inflexibile a Ministerului Sanatatii in a negocia cu conducerea sindicatelor, sintem obligati sa declansam greva generala“, a declarat Bogdan Badea, unul dintre liderii SANITAS de la Spitalul de Urgenta Craiova.


Revendicarile sindicalistilor se refera la acordarea la timp a salariilor, renuntarea la disponibilizari, alocarea unor fonduri suplimentare pentru cheltuielile materiale ale spitalelor si acordarea celui de-al treisprezecelea salariu, dar si a celor 20 de tichete de masa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS