Acasă Actualitate Sefii Directiei Sanitar-Veterinare si ai Casei de Pensii, ultimii „ghimpi“ pentru prefectul...

Sefii Directiei Sanitar-Veterinare si ai Casei de Pensii, ultimii „ghimpi“ pentru prefectul de Olt

La o jumatate de an de la cistigarea alegerilor, reprezentantii aliantei PNL-PD-PC (fostul PUR) nu au reusit inca sa se decida asupra celor care vor prelua posturile de conducere din institutiile deconcentrate. Procesul de schimbare a sefilor institutiilor descentralizate este si acum in plina desfasurare, dar inca departe de a fi finalizat. Pina acum, au fost numiti directori noi la 15 institutii, citiva dintre acestia, Marcel Popescu de la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, Dumitru Niculescu de la Directia Agricola, Eugen Mitu de la Inspectoratul Teritorial de Munca, Marius Popescu de la Agentia pentru Protectia Mediului, Karol Covacs de la Inspectoratul Scolar Judetean, Gabriel Bratucu de la Autoritatea Rutiera Româna si Radu Dita de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara fiind numiti definitiv in urma concursurilor sustinute. O situatie mai aparte a fost la Inspectoratul Judetean de Politie, unde ministrul administratiei si internelor l-a numit prin ordin direct, in urma cu doua luni, pe chestorul Ion Stoica, in locul ex-comandantului Florian Baicea. Alte institutii care au sefi noi sint Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inspectia in Constructii. Ultimele institutii care si-au schimbat directorii sint Finantele Publice (a caror activitate va fi coordonata de Elena Gherghina, de la PNL – n.r.) si Directia Muncii, unde Cristian Pirvu (Partidul Conservator) a obtinut, miercuri, avizul prefectului judetului de a ocupa aceasta functie. In prezent, dintre vechii sefi de la multitudinea de agentii si directii guvernamentale din Olt, cei mai „problematici“ sint directorii de la Directia Sanitar-Veterinara si Casa de Pensii. Reprezentantii Aliantei intentioneaza sa ii schimbe insa si pe sefii de la Casa de Asigurari, Curtea de Conturi, Vama Slatina, Directia de Sanatate Publica, Spitalul Judetean din Slatina etc.


1 iulie – un nou termen-limita


Octavian Popescu, prefectul de Olt, a declarat zilele trecute ca doreste ca, pina la 1 iulie, toti directorii ramasi in functie la institutiile descentralizate din judet sa fie schimbati. Initial, primul termen avansat de prefect a fost 1 aprilie, dar lucrurile treneaza si in prezent. Bineinteles, dorinta de schimbare a celor amintiti a fost determinata de „transpunerea cit mai rapida in practica a noului program de guvernare, pe baza caruia Alianta a cistigat alegerile din noiembrie anul trecut“. Realitatea este ca, in prezent, inca mai sint directori „din vechea garda“ pe functii, dar nici unul atit de neclintit precum cei de la DSV si de la Casa de Pensii Olt. La aceste institutii, prefectul a dorit schimbarea imediata, dar se pare ca inca nu a gasit pirghiile necesare. Dumitru Toncu, directorul DSV, a spus de fiecare data ca nu va accepta sa demisioneze din postul pe care-l ocupa deoarece nu a incalcat nici o lege. „Am dat concurs pentru a ocupa postul asta si nu am de gind sa plec pentru ca asa vrea unul sau altul! Pina nu vad, negru pe alb, motivele pentru care ar trebui sa demisionez, nu plec. E dreptul meu! Am primit tot felul de «recomandari» de la persoane mai mult sau mai putin oficiale, dar toate m-au lasat «rece»“, a spus Toncu.


In ceea ce o priveste pe Silvia Draghici, directoarea de la Casa de Pensii, se pare ca ar fi aparut, in sfirsit, un inlocuitor, in persoana lui Marius Cirtoc, membru PNL. Deocamdata, schimbarea nu a avut loc.

Exit mobile version