10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Mondiala a Mediului - sarbatorita la Craiova

Ziua Mondiala a Mediului – sarbatorita la Craiova

Agentia Regionala de Protectie a Mediului (ARPM) Craiova a organizat ieri o conferinta de presa cu ocazia aniversarii Zilei Mondiale a Mediului.


Cu acest prilej, agentia impreuna cu Fundatia ecologica „Actiunea Ecologica Româna“ si cu Casa de Cultura „Traian Demetrescu“ au initiat in aceasta saptamina o serie de actiuni. Expozitii de desene, igienizarea anumitor alei din Gradina Botanica, simpozioane, au fost doar citeva dintre evenimentele la care au participat elevi din scolile craiovene. Reprezentantii agentiei au prezentat in cadrul sedintei festive „Orizontul Ecologic 2007“ rezultatele din domeniul protectiei mediului si perspectivele de mediu pina in 2007. Printre participanti s-au numarat parlamentari doljeni, reprezentanti ai Prefecturii si Consiliului Judetean Dolj, dar si parteneri din Franta si Bulgaria.


„De citiva ani s-a constatat o imbunatatire a calitatii mediului. In ultimii doi ani, concentratia maxima admisibila pentru principalii poluanti nu a fost depasita. Iar in ceea ce priveste apa, inca din 2002 nu s-au mai inregistrat accidente cu efecte daunatoare“, a precizat Stefan Amza, purtator de cuvint in cadrul ARPM Craiova.


Saptamina ecologica se va incheia miine, cind o delegatie a agentiei se va deplasa la Vidin pentru un schimb de experienta cu colegii din Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS