11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn baiat de 13 ani risca sa-si piarda viata

Un baiat de 13 ani risca sa-si piarda viata

Sindicatul Administratiei Publice Dolj a organizat ieri o conferinta de presa pentru a lansa un apel umanitar catre craioveni, in vederea salvarii vietii unui copil de 13 ani, fiul unei angajate, asistent social in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj. Gazeta de Sud a fost prima publicatie din Craiova care a prezentat, in urma cu citeva luni, cazul dramatic al familiei Alexandru, al carei copil sufera de distrofie musculara Deuchenne si care are nevoie de 33.000 de euro pentru interventia chirurgicala care i-ar putea salva viata. Oamenii au raspuns la apel, dar din pacate suma donata este insuficienta pentru acoperirea costurilor operatiei.


„Colega noastra de sindicat, Daniela Marieta Alexandru, angajata a Clubului «Copiii Strazii» din Craiova, trece in aceste zile printr-o situatie dramatica. Copilul sau, Claudiu Marius Alexandru, de 13 ani, sufera de distrofie musculara maligna Deuchenne, in stadiu avansat. Copilul nu se mai poate sustine, este deplasat cu un carucior si are mari dificultati in a minca. Boala este progresiva si daca nu se intervine cit mai curind posibil, copilul va muri. Va propunem sa donati o suma minima de 100.000 de lei, iar suma necesara interventiei chirurgicale se va stringe“, a fost mesajul lansat de Gheorghe Chifu, directorul Clubului „Copiii Strazii“.


Claudiu viseaza ca intr-o zi va putea merge


Mama lui Claudiu a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-si salva copilul: a citit tot ceea ce a gasit despre maladia Deuchenne, a cautat familii cu copii care au aceeasi boala ca a lui Claudiu, a gasit chiar si clinica unde interventia chirurgicala ar fi posibila. In timpul zilei, Daniela Alexandru are grija de Claudiu si de fratele lui, iar noaptea ii lasa in ingrijirea familiei, femeia lucrind ca asistent social la Clubul „Copiii Strazii“, oferindu-le celor fara adapost toata atentia si dragostea ei. Desi boala baiatului se agraveaza pe zi ce trece, familia este in imposibilitatea de a-i salva viata, deoarece nu dispune de 33.000 de euro, suma necesara pentru interventia chirurgicala. In ciuda problemelor grave de sanatate cu care se confrunta, imobilizat, Claudiu este un baiat extrem de talentat si istet, pina anul trecut fiind premiant. Este iubit de colegi, dar si de profesorii unitatii scolare, care au facut si ei mici donatii. Este constient de boala pe care o are si spera ca intr-o zi va reusi iar sa mearga, deoarece pina la virsta de cinci ani a fost perfect sanatos. Doreste foarte mult sa calatoreasca, dar nu oriunde, ci in Ucraina, la clinica de specialitate. Toate visele si sperantele pentru viitor ale unui copil de 13 ani depind de o interventie chirurgicala: „Visez de multe ori ca merg iar. Ma trezesc apoi si ii povestesc lui mami, care incepe sa plinga. Vreau sa iau premiu si in acest an, sa dau la un liceu bun, sa merg pe bicicleta, sa ma joc cu copiii de pe strada mea…“.


O donatie cit de mica in bani i-ar putea salva viata. Conturile unde puteti depune bani sint deschise la Banca Comerciala „Ion Ţiriac“, din Craiova, pe numele Alexandru Marieta Daniela:


-in lei, contul: RO57 CBIT 1710 2671 5A00 1000


-in euro, contul: RO23 CBIT 1710 2671 5A00 2000 sau la numerele de telefon 0251/463723; 0722830082.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS