29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte stiri

Locuri de munca desfiintate la Spitalul de Urgenta Craiova


53 de posturi au fost desfiintate la Spitalul de Urgenta Craiova de la 1 iunie ca urmare a unei decizii a ministrului sanatatii, Mircea Cinteza. Chiar daca pe 19 mai Mircea Cinteza a anuntat prin intermediul biroului de presa al Ministerului Sanatatii ca nu vor fi operate disponibilizari in sistemul sanitar, acesta a revenit dupa nici o saptamina asupra celor declarate si a inclus pe lista cu obiectivele care trebuie reformate si numarul angajatilor. Conducerea Spitalului de Urgenta Craiova sustine ca a primit la sfirsitul saptaminii trecute o nota informativa prin care se arata ca va trebui sa procedeze la reduceri de personal cu 2 – 2,5 % in cel mai scurt timp. Directorul Florin Petrescu s-a conformat insa si sustine ca angajatii unitatii sanitare pe care o conduce nu au fost afectati de respectiva decizie, din cauza ca numarul de personal este sub normativul stabilit de Ministerul Sanatatii, nefiind necesara decit desfiintarea a 53 de posturi vacante, pentru toate categoriile de salariati (medici, asistenti, infirmiere, personal auxiliar). (S.T.)


Spectacol pentru sprijinirea copiilor abandonati


Asociatia Vasiliada, apartinind Mitropoliei Olteniei, organizeaza luni, 6 iunie, un spectacol de binefacere la Teatrul National din Craiova. Banii proveniti in urma vinzarii biletelor vor fi donati in scopul sprijinirii copiilor abandonati. Spectacolul este sustinut de interpretii Niculina Stoican, Angelica Stoican, Mariana Ionescu Capitanescu, Maria Ghinea, Ion Dragan, Emilia Ghinescu Turcu, Marius Magureanu, Mihai Mihalache, Victorita Lacatusu, saxofonistul Marin Popa, Georgel Nuca, Ileana Bacitea, Irinel Popa, Sica Rusu Durlai, Virginica Neagu, Gheorghe Rosoga, Victor Tita, Vasile Ciobanu, Nina Predescu. Acompaniaza orchestra Ansamblului Folcloric „Maria Lataretu“ al Scolii Populare de Arta Tirgu Jiu, sub conducerea lui Viorel Garbaciu, director, si a dirijorului Marcel Parnica. (A.C.)


Concursul EDU@TIC, la cea de-a doua editie


Casa Corpului Didactic Dolj organizeaza azi a doua editie a concursului „EDU@TIC“ la Liceul Teoretic „Henri Coanda“ din Craiova, competitie de creativitate didactica in domeniul resurselor pentru activitatea de predare, invatare si evaluare cu ajutorul noilor tehnologii de informare si comunicare. Directorul CCD Dolj, Severica I. Cerchez, a spus ca este vorba de un concurs national care se adreseaza educatoarelor, invatatorilor si profesorilor de la toate disciplinele din invatamintul preuniversitar din toata tara: „Si-au anuntat participarea peste 120 de cadre didactice din judetele Dolj, Iasi, Constanta, Vilcea, Timisoara, Hunedoara, Olt, Cluj si din Bucuresti. Concursul se desfasoara pe mai multe sectiuni. Se vor acorda premiile I, II si III pentru fiecare sectiune in parte, precum si un premiu special Microsoft“. (C.I.)


Pictura si grafica la Teatrul „Elena Teodorini“


Elevii Liceului de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova au organizat in foaierul Teatrului Liric „Elena Teodorini“ o expozitie de pictura si grafica. Invitati speciali la expozitie au fost reprezentantii Liceului „Marin Sorescu“, inspectori de specialitate, dar si artistii Teatrului Liric „Elena Teodorini“. Lucrarile apartin elevilor claselor a VII-a C si a XI-a C, sub indrumarea profesorilor coordonatori Lidia Margelu, Emanuela Ciolacu si Ion Preda. (A.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS