10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNedelescu, hotarit sa scape Regia de Apa de datornici

Nedelescu, hotarit sa scape Regia de Apa de datornici

Viceprimarul Gheorghe Nedelescu este decis sa recupereze cea mai mare parte din datoriile catre Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova. Daca la sfirsitul anului trecut restantele consumatorilor depaseau 100 de miliarde de lei, in luna mai s-a ajuns la performanta de a fi recuperate aproximativ 20 % din debite. Ampla actiune a fost demarata inca de la finele lunii decembrie 2004, o data cu schimbarea din functie a directorului Leonida Nicolaescu.


„Am inceput sa avem rezultate mai bune. Spre exemplu, daca anul trecut asociatiile aveau datorii de 58 de miliarde de lei, in prezent au scazut la 46 de miliarde de lei. In acelasi timp a crescut si cantitatea de apa facturata, de la 1.650.000 mc, la 2.100.000 mc pe luna. Totusi, am reusit sa recuperam toata productia lunara facturata“, a precizat Gheorghe Nedelescu.


In acest scop, conducerea RAA Craiova a organizat echipe de debransari, care zilnic au programate zeci de actiuni, in timp ce altele viziteaza asociatiile de proprietari pentru a constata care este situatia debitelor.


„Am avut situatii in care angajatii nostri s-au dus pe teren la debransari, au inceput sa sape si, cind erau gata sa intrerupa apa, consumatorul a venit si a platit factura. Citeodata, ceilalti vecini, de frica, procedeaza la fel. In cazul in care au ajuns sa fie debransati, restantierii sint nevoiti sa plateasca debitul, dar si taxa de rebransare. Aceasta variaza intre 1,5 milioane de lei si cinci milioane de lei, in functie de cantitatea de material folosita in cadrul interventiei. Zilnic, la sfirsitul programului, primesc lista cu persoanele care au fost debransate, in medie fiind zece“, a declarat directorul RAA Craiova, Gheorghe Popescu.


In cazuri speciale, cind craioveanul in cauza are debite foarte mari, dar si o situatie financiara precara, se accepta esalonarea. Pentru aceste situatii, au fost stabilite conditii foarte clare, respectiv termenul in care poate fi platita datoria este de trei luni, in prima luna fiind obligatorie plata a 30 % din totalul datoriilor. In urma actiunilor, au fost recuperate zilnic si 100 de milioane de lei, insa exista si debite neincasate de doi-trei ani. Viceprimarul Nedelescu a mentionat ca doreste ca regia sa recupereze cit mai mult din datorii, in acest sens continuind debransarile si lunile urmatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS