3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdresati-va reprezentantilor Directiei pentru Protectia Copilului!

Adresati-va reprezentantilor Directiei pentru Protectia Copilului!

„Ma numesc Irina Gruia, din Craiova si as dori sa oferiti amanunte in cotidianul Gazeta de Sud despre demersurile necesare pentru luarea in plasament a unui copil sau pentru infierea acestuia. Ma intereseaza adresa institutiei, un numar de telefon si informatii cu privire la conditiile necesare pentru a adopta un copil. Eu sint in somaj si nu stiu unde sa ma interesez. Va mai rog sa imi spuneti daca pierd indemnizatia de somaj in perioada intocmirii dosarului si cit dureaza intocmirea tuturor actelor necesare“.


GdS: Doamna Irina Gruia, institutia la care va puteti adresa pentru luarea in plasament sau adoptarea unui copil este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj, situata pe strada Nicolae Titulescu, nr. 22. Numarul de telefon al centralei institutiei este 418.717, la care veti solicita Serviciul Adoptii sau Plasament. Daca doriti sa luati in plasament un copil, este obligatoriu sa aveti atestat de asistent maternal, deci trebuie sa va inscrieti la cursurile pentru persoanele care vor sa ia in ingrijire copii.


„Doamna trebuie sa se prezinte la sediul nostru si sa specifice in ce calitate doreste sa ia acasa un copil. Trebuie sa depuna o cerere prin care sa solicite inscrierea pentru efectuarea cursurilor de asistent maternal profesionist, dupa care va fi inscrisa pe o lista. Pentru adoptie, conform Legii nr. 273/2004, trebuie sa depuna la sediul nostru urmatoarele: o cerere, copii xerox dupa buletinele de identitate ale solicitantilor, copii legalizate dupa certificatele de nastere ale solicitantilor, copie legalizata dupa actul de proprietate sau alt act care sa ateste dreptul de folosinta a locuintei, certificat de cazier judiciar pentru solicitanti, dar si pentru restul persoanelor cu care locuiesc. Mai este nevoie de certificate medicale ale solicitantilor si persoanelor cu care domiciliaza, de adeverinte de venit ale solicitantilor, de caracterizare de la locul de munca, de declaratii notariale pe propria raspundere ale solicitantilor ca nu au fost decazuti din drepturile parintesti, dar si de o declaratie a acestora in care sa fie specificata motivatia adoptiei, precum si virsta, sexul si situatia psiho-socio-medicala a copilului pe care doresc sa il adopte“, a precizat Cornel Baloiu, sef Serviciu Relatii Publice din cadrul DGASPC Dolj.


Reprezentantii DGASPC Dolj au precizat, de asemenea, ca trebuie sa faceti dovada veniturilor financiare lunare, deoarece nu aveti dreptul sa adoptati un copil avind ca venit doar somajul. Drepturile banesti care vi se cuvin (de exemplu, indemnizatia de somaj) nu o veti pierde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS