22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Procesul in care este judecat interpretul Victor Tita a fost aminat


La primul termen al procesului in care interpretul gorjean de muzica populara Victor Tita este judecat pentru evaziune fiscala si determinarea unei persoane pentru comiterea de falsuri in acte publice, care a avut loc miercuri, 25 mai, la Judecatoria Tirgu Jiu, dosarul s-a aminat din cauza ca nici una dintre parti nu a fost prezenta. Nici interpretul si nici un reprezentant al Directiei Finantelor Publice Gorj, ca parte civila, nu s-au prezentat in instanta. Victor Tita a fost gasit vinovat de inspectorii fiscali si de procurorii Serviciului de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism de prejudicierea bugetului de stat cu aproape sapte miliarde de lei. Interpretul a fost administratorul unei societati comerciale care avea ca obiect de activitate plasarea fortei de munca in strainatate. Procurorii au stabilit ca acesta a inregistrat in contabilitate cheltuieli nereale prin facturi fictive, pentru diminuarea veniturilor si neplata impozitului pe profit. (A.I.)


Precizare


In Gazeta de Sud de ieri, in articolul cu titlul „Nepotu’ lui Mititelu in lupta cu nepotu’ boierului Negoescu“ a fost amintit numele fostei glorii a Craiovei Maxima, Ilie Balaci, alaturi de alte nume, ca facind parte dintre cei care stau pe margine si privesc spectacolul cu pamintul boierului Negoescu, care se afla in plina desfasurare. Mentionam ca Ilie Balaci s-a suparat ca i-a fost asociat numele de cel al protagonistilor acestui spectacol care se desfasoara in fata intregului oras, precizind telefonic ca nu are nici o legatura nici cu afacerea in sine si nici cu persoanele care sint implicate in ea. Il credem pe Ilie Balaci, pentru ca atunci cind a jucat fotbal a fost totdeauna coordonator de joc si nu simplu spectator! GdS


Cinci raniti intr-un accident rutier la Iezureni


Cinci persoane au fost ranite intr-un accident rutier petrecut ieri pe drumul dintre Tirgu Jiu si Petrosani, in dreptul localitatii Iezureni. Un VW Passat a lovit o Dacie care circula pe contrasens, dupa care a intrat, printr-un gard, intr-o gospodarie. Autoturismul s-a oprit pe un tub de oxigen care putea sa explodeze in orice moment si pe care nimeni nu l-a observat decit la citeva ore de la producerea accidentului. Politistii care ancheteaza accidentul nu au reusit sa afle cine conducea masina, tinerii care au coborit din aceasta fiind sub influenta alcoolului. Accidentul, care s-a produs in zorii zilei, l-a scos din casa pe proprietarul gospodariei, acesta fiind convins ca i s-a darimat o baraca pe care el se chinuia de citeva zile sa o demoleze. Un martor a confirmat ca tinerii erau ametiti cind au coborit din masina, incit nu stiau incotro sa fuga. Politistii au declarat ca alcoolemia a fost demonstrata cu fiola. Soferul care se afla in Dacia inmatriculata in judetul Dolj mergea cu rasaduri de legume in Valea Jiului. Conducatorul auto a povestit ca masina straina a venit cu o viteza foarte mare si nu a mai avut cum sa o evite. Toate cele cinci persoane implicate in accident au ajuns la spital. Unul dintre raniti a fost transportat in stare grava la Craiova. (E.M.)


Investitii de 22 de miliarde in sistemul sanitar din Olt


Directia de Sanatate Publica (DSP) a solicitat in acest an de la ministerul de resort circa 22 de miliarde de lei pentru realizarea sau finalizarea a diverse investitii aflate in lucru din anii anteriori. Pina in prezent, potrivit declaratiilor directorului executiv interimar al institutiei, Madalina Popescu, s-au primit doar 7,5 miliarde de lei. Din aceasta suma, sapte miliarde au fost cheltuite pentru definitivarea grupului gospodaresc de la Spitalul Judetean Slatina, iar 250 de milioane de lei s-au folosit la efectuarea de reparatii capitale in cadrul Spitalului din Corabia. Daca bani nu prea au venit, DSP Olt a primit, in schimb, doua noi ambulante care au fost trimise in teritoriu, la centrele de permanenta din Dobroteasa si Osica de Sus. Autovehiculele vor fi folosite nu doar pentru unitatile medico-sociale mentionate, dar si pentru onorarea urgentelor medicale din comunele limitrofe. (M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS