11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAbonamentul la gaze va fi eliminat

Abonamentul la gaze va fi eliminat

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri, dupa intilnirea cu Stefan Cosmeanu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), ca abonamentul la gaze va fi eliminat incepind cu 1 iunie. Fiecare consumator va plati doar ceea ce consuma.


„De la 1 iunie 2005 se va introduce o noua metodologie care sa respecte cele doua criterii: pretul acopera costurile si nu se plateste abonament fix. Fiecare va plati cit consuma. Negocierea cu UE spune un singur lucru, nu prevede obligativitatea introducerii unui abonament, ci spune numai ca tarifele – practic, pretul care se plateste pe metrul cub sau pe mia de metri cubi de gaze naturale – trebuie sa acopere costurile“, a subliniat premierul.


Calin Popescu Tariceanu a cerut presedintelui ANRGN sa dispuna verificarea, la nivelul distribuitorilor, a modului in care se stabileste pretul la gaze, pentru ca sa nu umfle costurile care ulterior sa se reflecte in tarif. Premierul a mai declarat ca legislatia actuala trebuie schimbata pentru asigurarea reprezentarii corespunzatoare a consumatorilor la nivelul conducerii ANRGN.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS