11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlatina se pregateste pentru nunta primarului

Slatina se pregateste pentru nunta primarului

• 350 de persoane au fost invitate la cununia celui mai tinar primar de municipiu din tara • Evenimentul va avea loc pe Dealul Gradiste, un loc care va fi transformat intr-o zona de agrement cu peste patru miliarde de lei


Autoritatile orasului Slatina sint in fierbere deoarece cel mai tinar primar de municipiu din tara va parasi breasla burlacilor. Primarul Darius Vilcov, de 28 de ani, se va casatori miine cu Lavinia Sandru, de 30 de ani, deputat independent in parlament si unul dintre membrii fondatori ai Partidului Initiativa Nationala. Dupa ce, anul trecut, Vilcov a oficiat cununia viceprimarului Gabriel Diaconu, acum a venit rindul sau sa spuna „da“ in fata colegului de serviciu si de partid. Iar primarul a tinut cu tot dinadinsul ca evenimentul sa nu treaca neobservat. Noutatea absoluta consta in faptul ca, incepind cu nunta primarului, toate cununiile vor fi oficiate pe Dealul Gradiste, un loc care ofera o panorama superba a orasului. Lasat de izbeliste pina acum, locul cu pricina va capata o noua imagine dupa ce se vor incheia lucrarile demarate in urma cu o saptamina. Ieri, muncitorii mai lucrau la baza dealului pentru a finaliza betonarea drumului, iar sus, pe deal, se matura de zor pentru a se sterge urmele lasate peste noapte de mama natura.


Investitie de peste patru miliarde de lei


Transformarea Dealului Gradiste face parte din lista de promisiuni electorale cu care Vilcov a cistigat alegerile locale, in vara anului trecut. Viceprimarul Gabriel Diaconu a negat ca lucrarile in zona ar fi fost demarate special pentru cununia primarului si colegului sau de serviciu, dar a recunoscut ca evenimentul de simbata a urgentat acest lucru. „Consiliul Local Slatina a aprobat inca de anul trecut redarea Dealului Gradiste catre locuitorii municipiului, deci nu e vorba ca ne-am apucat acum sa lucram in zona pentru ca este cununia primarului. Este adevarat insa ca am urgentat putin ritmul lucrarilor, altfel s-ar fi aminat totul pina cine stie cind. Vorbim despre o zona extraordinara, care a fost neglijata in mod inexplicabil de fostele administratii. De aceea, in hotarirea initiala a consiliului local, referitoare la transformarea acestei locatii, s-a aprobat o suma de 3,5 miliarde de lei pentru tot ce inseamna amenajarea unei cai de acces si a unei parcari cu peste 60 de locuri, construirea unei Case a Casatoriilor, precum si facilitarea aparitiei in zona a altor investitii: spatii pentru comert etc. Este foarte posibil ca suma alocata in acest sens sa depaseasca pragul initial si sa ajunga undeva in jurul a 4,4 miliarde de lei. O data incheiate toate lucrarile pe care le avem in plan, locul va arata complet schimbat“, a declarat vicele Diaconu.


La cununia primarului Darius Vilcov au fost invitate aproximativ 350 de persoane. Pina la ridicarea edificiului Casei Casatoriilor din zona amintita, la fata locului a fost ridicat un cort alb, de dimensiuni impresionante. Programul cununiei edilului slatinean este simplu, dar de efect. Invitatii trebuie sa-si faca aparitia pe Dealul Gradiste pina la ora 17.00, cind a fost stabilit a avea loc momentul oficial, dupa care va urma un dineu, totul incheindu-se la miezul noptii cu un foc de artificii. Pentru a impaca si capra, si varza (mireasa fiind originara din judetul Mures – n.r.), cei doi tineri casatoriti vor mai organiza doua evenimente similare: unul la parintii sotiei, iar celalalt pe malul marii, in statiunea Neptun, pe 28 mai. Vilcov si sotia sa nu vor pleca in luna de miere in aceasta perioada, ci abia dupa nunta din statiunea Neptun, destinatia fiind stabilita undeva in afara granitelor tarii. Slatinenii se pare ca vor resimti efectele cununiei primarului lor, incepind chiar de saptamina viitoare, cind vor putea urca civilizat pe Dealul Gradiste si vor admira o priveliste unica asupra urbei si a imprejurimilor sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS