15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedic psiholog, desfigurat in bataie de un psihopat

Medic psiholog, desfigurat in bataie de un psihopat

Un medic psiholog din Craiova se zbate intre viata si moarte la Spitalul de Urgenta Craiova, dupa ce a fost batut miercuri seara cu o cruzime de nedescris de unul dintre propriii pacienti.


Silvia Carmen Rotaru, de 37 de ani, are cabinet particular de psihologie in cartierul 1 Mai, pe strada Narciselor, la parterul blocului A16, in acelasi apartament in care locuieste. Un barbat necunoscut, imbracat in blugi, a patruns in jurul orei 18.00 in cabinet si i-a solicitat doctoritiei un certificat medical din care sa reiasa ca nu este nebun. Dr. Rotaru a refuzat, spunindu-i ca nu este de competenta ei si l-a indrumat spre un cabinet de psihiatrie. Pacientul nu a vrut sa inteleaga si a interpretat cele spuse ca si cind doctorita nu ar fi vrut sa-l serveasca. S-a enervat si s-a repezit la medicul psiholog, profitind si de faptul ca femeia era singura in cabinet. A lovit-o de mai multe ori cu pumnii peste fata. Doctorita a opus rezistenta, insa nu a putut face fata atacurilor agresorului, care, la un moment dat, a pus mina pe o scrumiera si a lovit-o in mod repetat in cap, apoi a fugit. Grav ranita, cu singele siroind din ranile de la cap, doctorita a reusit sa iasa pe hol.


„Era desfigurata. Singele ii curgea pina si din urechi. Ca sa opreasca singerarea, isi infasurase un prosop in jurul capului. Nu stiu ce dezaxat a putut sa faca asa ceva. Totul s-a petrecut foarte repede. Nu a apucat nimeni din bloc sa-l vada pe cel care a batut-o. Singurul zgomot pe care l-am auzit a fost o bufnitura, dar nu am dat importanta, gindindu-ma ca probabil a cazut ceva“, a spus Elena Vladeanu, o vecina de la etajul I.


Oamenii legii sint pe urmele agresorului


Dupa ce a iesit din apartament, dr. Rotaru s-a refugiat la unul dintre vecini, de unde a fost anuntata Salvarea. Ea a fost transportata la Spitalul de Urgenta Craiova, fiind internata in Clinica de Terapie Intensiva. Potrivit dr. Alexandru Camenita, seful Clinicii de Neurochirurgie, starea de sanatate a dr. Rotaru este destul de grava. Aceasta a suferit un puternic traumatism cranio-cerebral cu hematom subdural si fracturi craniene multiple, urmind sa fie operata in cursul saptaminii viitoare. „Este constienta, insa are dureri puternice de cap si stari de voma. Are fracturi multiple cominutive, adica fracturi cu bucati de os detasate, pe trei zone ale cutiei craniene. O parte din aceste fragmente de os va trebui sa le indepartam in timpul interventiei chirurgicale. Sint convins insa ca are sanse sa se recupereze dupa operatie“, a precizat dr. Camenita. Leziunile suferite i-au pus victimei viata in pericol, motiv pentru care Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj s-a autosesizat si a inceput cercetarile, sub aspectul savirsirii infractiunii de tentativa de omor. Autorul agresiunii este cautat in continuare de oamenii legii. Procurorii doljeni sustin ca au informatii concrete care ii vor ajuta la prinderea agresorului in scurt timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS