17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBebelusul decedat la Pielesti suferea si de malnutritie

Bebelusul decedat la Pielesti suferea si de malnutritie

Rezultatele preliminare ale autopsiei in cazul nou-nascutului care a decedat la Pielesti, suspectat de intoxicatie cu nitriti, arata ca bebelusul suferea de mai multe afectiuni printre care si malnutritie. Micuta Tonia Roberta Coteanu, de o luna, a murit marti dupa-amiaza, inainte ca echipajul de salvare chemat sa-i acorde primul ajutor sa mai poata face ceva pentru a o readuce la viata. Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanta Dolj au crezut atunci ca decesul micutei a fost cauzat de o intoxicatie cu nitriti, avind in vedere ca aceasta capatase o coloratie vinetie specifica, iar zona era cunoscuta ca avind grave probleme in asigurarea apei potabile.


In urma examenului macroscopic, Institutul de Medicina Legala Craiova a stabilit ca decesul ar fi putut fi cauzat si de starea precara a copilului, ca urmare a unei ingrijiri necorespunzatoare, acesta fiind diagnosticat cu „insuficienta cardio-respiratorie acuta, bronhopneumonie acuta si malnutritie protein-energetica de gradul II /III“. De asemenea, au fost prelevate probe biologice pentru efectuarea examenului toxicologic, pe baza caruia se va stabili diagnosticul, cu certitudine.


Potrivit unui comunicat al Directiei de Sanatate Publica Dolj, cazul a ajuns si in atentia Comisiei Judetene de Analiza a Mortalitatii Infantile, care va face o analiza pe baza rezultatelor oferite de IML Craiova si a documentelor medicale referitoare la sugar, urmind sa stabileasca diagnosticul, circumstantele in care s-a produs decesul, precum si masurile care se impun in vederea prevenirii unor astfel de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS