10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorii Spitalului Judetean Slatina sint ca si destituiti din functie

Directorii Spitalului Judetean Slatina sint ca si destituiti din functie

Doua comunicate de presa de vineri, 13 mai, ale Ministerului Sanatatii au pus pe jar corpul medical de la Spitalul Judetean Slatina. Pentru cei care se intreaba cum de valul schimbarii nu i-a cuprins si pe directorii spitalului slatinean, raspunsuri are prefectul de Olt, Octavian Popescu. Iar raspunsuri mai elaborate pentru destituirea celor doi directori, care va fi facuta in curind, vor formula cei care vor veni in control de la Ministerul Sanatatii.


Asta pentru ca Spitalul Judetean Slatina este pe lista celor la care vor fi trimise echipe de control. Motivul? In 11 spitale se vor desfasura controale suplimentare privind managementul defectuos, in vederea declansarii procedurilor legale de destituire a directorilor. Spitalul Judetean apare pe doua liste: pe lista celor la care se impune efectuarea controalelor privind evaluarea managementului unitatii, fiind vizate nerealizarea indicatorilor si lipsa resurselor, dar si pe lista spitalelor (scurta, de altfel, pe care se regaseste doar Spitalul Judetean Rimnicu Vilcea) la care se impune controlul privind organizarea si conducerea activitatii bugetare.


Situatia spitalului slatinean este critica in acest moment. Datoriile, numai la medicamente si materiale sanitare, se ridica la peste 60 de miliarde de lei. Judetul Olt are, oficial, datorii la materialele sanitare de aproape cinci miliarde de lei (4,979 miliarde), conform informatiilor de pe site-ul Ministerului Sanatatii, desi saptamina trecuta directorul general Gheorghe Dumitrescu informa ca datoriile la materialele sanitare, aferente anului 2004, erau de 5,7 miliarde si alte 1,3 miliarde din 2003, numai la unitatea spitaliceasca pe care o conduce.


„Au o teama viscerala de ceea ce va urma“


Vestea controlului ministerial s-a raspindit repede. Directorul medical dr. Florin Paraschiva a declarat ca nu stie nimic despre nici un fel de control, iar directorul Gheorghe Dumitrescu nu a putut fi contactat. In schimb, prefectul judetului, Octavian Popescu, a spus ca despre activitatea echipei de conducere a Spitalului Judetean Slatina are o parere foarte proasta, motiv pentru care, in perioada urmatoare, „Prefectura Olt isi va indrepta atentia spre problemele acestei unitati, iar, daca va fi nevoie, la echipa ministeriala de control se va alatura si un reprezentant al prefecturii“. Controlul de la ministerul de resort a venit intr-un moment potrivit. Mai ales ca este singurul for de decizie care poate lua hotarirea demiterii echipei de conducere, ministerul fiind cel care i-a numit. „Din pacate, decizia demiterii celor doi directori nu tine de mine. Cit despre demisiile de onoare… Numai ca, de ce le e frica nu vor scapa. Au o teama viscerala de ceea ce va urma. Dialogul meu cu echipa de conducere a spitalului a incetat in urma cu o saptamina. A fost, de fapt, o ultima discutie“, a mai spus prefectul Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS