6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCase darimate din cauza unei sonde de petrol

Case darimate din cauza unei sonde de petrol

Patru familii din satul Zevelcesti, comuna Bustuchin, judetul Gorj, sint in pericol sa ramina fara locuinte din cauza alunecarilor de teren. Casele au inceput sa crape dupa ce, in urma cu aproximativ 16 ani, in apropiere a fost montata o sonda de petrol, care se afla pe… pamintul unuia dintre cei afectati. Oamenii spun ca necazurile au aparut din cauza sondei de petrol.


Ion Floroiu, de 37 de ani, este proprietarul pamintului pe care se afla sonda. Peretii casei sale au crapat, iar tencuiala a inceput sa cada. „Casa a inceput sa crape dupa montarea sondei si s-a inclinat. Nu am avut nici un beneficiu de pe urma sondei, chiar daca terenul pe care se afla este al meu“, a spus Ion Floroiu. Sonda se afla in spatele casei, la aproximativ o suta de metri. Ion Floroiu precizeaza ca terenul a fost modificat, pentru a putea fi montata sonda. „Zona nu era asa cum arata acum. Au modificat terenul ca sa faca o platforma pentru montarea sondei. Au intrat cu buldozerele pe aici“. Ion Floroiu intentioneaza sa demoleze casa si sa construiasca alta, pentru ca aceasta nu mai poate fi reparata. El spune ca va da in judecata SC PETROM si va cere despagubiri.


Gospodaria Elenei Sgura, afectata de alunecarile de teren


Gospodaria batrinei Elena Sgura, de 80 de ani, este afectata de alunecarea de teren. Peretii casei in care locuieste au crapat, tavanul unei camere s-a lasat, tiglele au cazut, iar peretele unei magazii a cazut. Chiar si gardul si fintina din gospodarie au crapat. Batrina este speriata de alunecarile de teren care i-au afectat casa. „Am mai reparat casa, dar peretii au crapat din nou. Imi este frica sa stau in casa, ca se darima pe mine. Nu stiu ce sa fac si unde sa ma duc, ca aici nu vine nimeni sa ne intrebe ce probleme avem“, a spus Elena Sgura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS