24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Bani mai multi pentru medicamentele gratuite si compensate


Conducerea Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Gorj a luat decizia sa transfere suma de patru miliarde de lei din contul medicamentelor destinate bolilor cronice in cel al medicamentelor gratuite si compensate. Fondurile destinate medicamentelor gratuite si compensate, in suma de peste 76 de miliarde de lei, s-au epuizat deja. Potrivit conducerii CAS Gorj, doar doua farmacii mai elibereaza in prezent medicamente compensate.


Zeci de locuinte din Gorj ar putea fi inundate


Reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Gorj au constatat, in urma controalelor efectuate, ca zeci de locuinte ar putea fi inundate din cauza ca sint amplasate in zonele de risc. Acestea au fost identificate in localitatile Tismana, Pades si Sacelu. Doina Isar, inginer-sef in cadrul SGA Gorj, a precizat ca acestea sint construite fara autorizatie sau aviz de amplasament. Aceasta a precizat ca, in prezent, se efectueaza o inventariere a tuturor locuintelor situate in zonele de risc.


42.000 ha de padure, afectate de omizi


Campania de combatere a omizilor se desfasoara in judetul Gorj pe o suprafata de 42.000 de hectare, iar costurile se ridica la aproximativ 15 miliarde de lei. Actiunea este programata sa se incheie pe 20 mai. Pina in prezent au fost stropite 16.000 de hectare. La aceasta campanie participa trei avioane. Gheorghe Novac, directorul Directiei Silvice Gorj, a spus ca substanta folosita nu este toxica si ca este aprobata de Regia Nationala a Padurilor ROMSILVA, la nivel national. Acesta a adaugat ca, daca aceasta campanie nu se efectua, pierderile ar fi depasit cantitatea de masa lemnoasa prevazuta sa fie taiata in acest an de Directia Silvica. Efectele actiunii de stropire se vor vedea in aproximativ 20 de zile.


Doi dintre batausii lui Livezeanu au fost arestati


Doi tineri implicati in scandalul din fata localului Amanda din Tirgu Jiu au fost arestati ieri in baza unor mandate de arestare pe zece zile emise de Judecatoria Tirgu Jiu. Cosmin Gheorghe Avramoiu si Bogdan Ciprian Mihnea sint urmariti penal pentru comiterea infractiunilor de port ilegal de cutit, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice. Acuzatii sint recidivisti.


Ajutoare pentru sinistratii din Timis


Crucea Rosie, filiala Gorj, a colectat pina in prezent zece tone de caramida, cinci tone de imbracaminte, trei tone de alimente din bonurile de masa donate de angajatii complexurilor energetice, 1.500 de tigle etc. Prefectul de Gorj, Stefan Popescu Bejat, a spus ca exista probleme in ceea ce priveste transportul ajutoarelor catre zonele afectate. „Nu exista suficiente mijloace de transport. Doua firme de transport se ocupa de acest lucru, dar sint foare multe solicitari“.


Sarbatoarea Bujorului – o traditie la Plenita


Consiliul Local Plenita organizeaza duminica, 15 mai, Sarbatoarea Bujorului. Toti cei care doresc sa participe sint invitati la acest eveniment. „Este o sarbatoare devenita deja traditie. Sarbatoarea Bujorului se va desfasura in Padurea Plenita, iar noi, gazdele, vom fi onorate de prezenta a cit mai multor oameni. Am avut surpriza, de-a lungul timpului, sa avem oaspeti din majoritatea oraselor tarii“, a spus Mihai Puiu Calafeteanu, primarul comunei Plenita.


Gorjenii cresc melci si broaste


Trei producatori agricoli din judetul Gorj au depus proiecte pe programul SAPARD pentru obtinerea de fonduri in vederea cresterii de melci si broaste. Potrivit conducerii Directiei Agricole Gorj, valoarea celor trei proiecte se ridica la aproximativ 30.000 de euro. Productia de carne de melci si broaste este destinata tarilor occidentale, unde este considerata delicatesa. Cresterea melcilor nu este o premiera in judetul Gorj. In comuna Godinesti exista o crescatorie de melci, toata productia de carne fiind exportata.


                                    Dan Radu este noul sef al OJPC Gorj


Inginerul Dan Radu este noul director executiv al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj. Noul sef al OJPC Gorj este vicepresedinte al filialei judetene a Partidului Conservator, functie la care urmeaza sa renunte, pentru a nu fi incompatibil cu statutul de functionar public. Dan Radu a cistigat concursul organizat de Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului si are avizul partidului, pentru a ocupa scaunul de director al OJPC. O data cu preluarea functiei, Dan Radu i-a inminat presedintelui Partidului Conservator Gorj o demisie in alb, sustinind ca va renunta dupa trei luni la scaun daca nu va face treaba. Demisii in alb si-au mai depus la sediul partidului si Rodica Ghimis, directoarea Casei de Pensii Gorj, si Emanoil Popescu, in carti pentru Inspectoratul Teritorial de Mediu.


                     Dosarul „Casa Ganescu“ a fost trimis la PNA Bucuresti


Procurorii Parchetului National Anticoruptie din Bucuresti au solicitat, zilele trecute, dosarul „Casa Ganescu“. Dosarul respectiv s-a aflat in lucru la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, insa a fost trimis pentru observare procurorilor anticoruptie din Bucuresti. Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a precizat ca preluarea dosarului de procurorii anticoruptie are ca scop o eventuala conexare a acestuia cu cele existente la PNA Bucuresti. Dosarul „Casa Ganescu“ vizeaza trucarea unei licitatii organizate de Consiliul Judetean Gorj si acordarea de plati in avans catre SC ARC Tirgu Carbunesti, firma omului de afaceri româno-american Clement Mocanu.


Sase proprietari pe terenurile de sub statia de epurare de la Facai


Primaria Craiova cauta o solutie de compromis, pentru a impaca sase proprietari care au titluri de proprietate eliberate pe patru hectare de teren aflat sub statia de epurare care se construieste cu fonduri ISPA in cartierul Facai. Investitia valoreaza 23 de milioane de euro si are ca termen de finalizare anul 2007. Pentru ca titlurile de proprietate respective fusesera eliberate de Primaria Podari, primarul Antonie Solomon intentioneaza sa le ofere la schimb terenuri in alta parte. „Voi face un schimb de terenuri cu Primaria Podari. Incercam sa le dam in alta parte, la Braniste. Dar asta daca si noi vom primi terenul respectiv de la Armata“, a spus Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS