13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstantin Potirca, cercetat penal pentru evaziune

Constantin Potirca, cercetat penal pentru evaziune

Omul de afaceri gorjean de etnie roma, Constantin Potirca, este cercetat penal de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Organizate si Terorism (SICOT) Gorj pentru evaziune fiscala si alte infractiuni de natura economica. Prejudiciul stabilit de Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Gorj se ridica la peste un milion de euro. Vasile Popescu, seful SICOT, a precizat ca dosarul a fost inregistrat si s-au inceput cercetarile.


Inspectorii fiscului au stabilit ca societatea patronata de omul de afaceri gorjean, SC LUMETAL Tirgu Jiu, datoreaza statului un impozit de 26,5 miliarde de lei, ca urmare a includerii in calcul a unor cheltuieli nedeductibile. De asemenea, administratorii firmei s-au sustras de la plata sumei de 9,6 miliarde de lei, reprezentind TVA. Aceste sume provin din vinzarea mai multor mijloace fixe intre patru firme pe care le detine familia Potirca, in urma acestor tranzactii fiind efectuate mai multe compensari cu sumele pe care le datora la bugetul de stat. In urma controlului efectuat de DGFP Gorj, a reiesit ca o parte din bunurile vindute intre firmele lui Potirca nu erau inregistrate in evidentele societatilor.


In urma neregulilor descoperite, pe numele societatii LUMETAL au fost aplicate noua amenzi, in valoare de 272 de milioane de lei. Sapte amenzi au fost pe persoana fizica. Principalul obiect de activitate al firmelor lui Potirca este comertul cu fier vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS