10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Independentul Solomon ii cere sfaturi lui Ion Iliescu la… Tokyo


Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ieri ca nu l-ar urma pe Ion Iliescu daca acesta s-ar hotari sa infiinteze un nou partid, asa cum se speculeaza in ultima vreme. Dupa ce si-a dat demisia din PSD, Solomon nu se gindeste sa se inscrie in alt partid, spunind ca se simte mai bine de cind este primar independent. Totusi, acesta a spus ca ii va cere sfaturi lui Iliescu, cu care se va intilni la expozitia mondiala de la Tokyo, unde Solomon va fi prezent in perioada 26 mai – 3 iunie impreuna cu delegatia presedintelui Traian Basescu. Primarul nu crede ca un partid care-l va avea la timona pe Ion Iliescu ar mai reusi sa cistige electoratul. O posibila echipa cu Petre Roman ar fi o catastrofa, pentru ca, spune Solomon, Roman este „un perdant“ care, „desi a fost unul dintre simbolurile revolutiei, a scazut incontinuu in sondaje“.


Grenada la Spitalul „Filantropia“ din Craiova


Un pacient internat la Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova a gasit o grenada in curtea unitatii sanitare. Miercuri, in jurul orei 14.00, Dumitru Negrut, de 61 de ani, internat in Clinica de Oncologie, a descoperit o grenada in timp ce se plimba prin curtea spitalului. L-a instiintat pe administratorul-sef, care a anuntat imediat Sectia 4 Politie din Craiova si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Oltenia“ Dolj. In doar citeva minute, angajatii institutiilor amintite s-au deplasat la fata locului si au securizat zona. Genistii au ridicat grenada care avea focosul rupt si au dus-o intr-un loc sigur, pentru a fi distrusa. „Evenimentul s-a desfasurat fara incidente, nefiind pusa in pericol viata pacientilor“, a precizat Venus Bancioiu, administratorul-sef al spitalului.


Incendiu la doua rezervoare de pacurina


Un incendiu a izbucnit miercuri, in localitatea doljeana Galicea Mare la doua rezervoare de pacurina. Au ars aproximativ 1.000 de litri de reziduuri de pacurina, fiind nevoie de interventia a doua autospeciale cu apa si spuma, din cadrul Sectiei de Pompieri Bailesti, pentru ca flacarile sa fie stavilite. Pompierii au stabilit ca vinovat de izbucnirea focului este chiar proprietarul rezervoarelor, Mihai Mitrache, care a executat lucrari de taiere cu sudura oxiacetilenica fara sa respecte normele de prevenire si stingere a incendiilor.


Refacerea drumurilor mehedintene afectate de inundatii costa
200 de miliarde de lei


Pentru refacerea drumurilor afectate de precipitatiile abundente cazute luna trecuta, Consiliul Judetean Mehedinti are nevoie de 200 de miliarde de lei. Deoarece consiliul judetean nu dispune de acesti bani, a fost inaintat un proiect de hotarire catre Guvernul României prin care au fost solicitate peste 100 de miliarde de lei. Desi inca nu sint bani, s-a trecut totusi la executarea unor lucrari de reabilitare a arterelor rutiere, pe citeva tronsoane. Astfel, au fost efectuate lucrari in valoare de 15 miliarde de lei pe raza localitatilor Ilovat, Firizu, Bala, Dilbocita, Dirvari, Almajel, Svinita si Dumbrava. In prezent, se circula cu mare dificultate pe 300 de kilometri de drumuri judetene si comunale de pe teritoriul judetului Mehedinti.


Digurile si barajele sint verificate de inspectorii in constructii


Inspectoratul Judetean de Constructii (IJC) Dolj a initiat in aceasta saptamina o ampla campanie de verificare a digurilor si barajelor din judetul Dolj. Din cauza ploilor abundente de zilele trecute, inspectoratul de stat a transmis tuturor filialelor ca trebuie sa controleze stadiul in care se afla aceste constructii. „Inspectorii nostrii au trecut deja la lucru, verificarile vizind pastrarea integritatii digurilor si barajelor. Aceasta este foarte importanta, pentru ca la o eventuala viitura pot aparea infiltratii si se poate produce chiar ruperea lor. De asemenea, urmarim comportarea acestor constructii pe timpul precipitatilor. In cazul in care se constata neregului, un expert va veni la fata locului, iar pe baza raportului de expertiza se pot realiza reparatia, consolidarea sau refacerea structurilor“, a mentionat Gheorghe Enescu, inspector-sef in cadrul IJC Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS